Πολιτικός "καύσωνας": Εντείνονται οι διαβουλεύσεις για την ψήφιση του πολυνομοσχέδιου

Σήμερα η λίστα με τους 2.500 καθηγητές προς διαθεσιμότητα

Πολιτικός "καύσωνας": Εντείνονται οι διαβουλεύσεις για την ψήφιση του πολυνομοσχέδιου

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και τα μέλη της κυβέρνησης βρίσκονται σε… αναμμένα κάρβουνα. Οι διαβουλεύσεις αναμένεται να γίνουν ακόμα πιο εντατικές τα επόμενα 24ωρα, προκειμένου να μην υπάρξουν διαρροές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς έχει ζητήσει από τους υπουργούς του να μιλήσουν με τους βουλευτές και να εξηγήσουν γιατί πρέπει να «περάσει» η διάταξη που αφορά κυρίως την δημοτική αστυνομία και τους σχολικούς φύλακες.

Σήμερα το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ με την συμμετοχή των υπουργών κ.κ. Κ. Μητσοτάκη, Γ. Μιχελάκη, Χ. Σταϊκούρα, Γ. Μαυραγάνη και των βουλευτών της δεξιάς παράταξης. Κατά την διάρκεια της συνάντησης αναμένεται να οι υπουργοί να τονίσουν ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων της Δημοτικής Αστυνομίας θα απορροφηθεί από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ θα δοθεί έμφαση στο γεγονός ότι για κάθε μια απόλυση θα υπάρχει αντίστοιχη πρόσληψη σε τομείς που υπάρχει ανάγκη, όπως νοσοκομεία και ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Όπως σας είχαμε πει, ανάλογη πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ε. Βενιζέλος, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με το προεδρείο της ΚΕΔΕ, ενώ αργότερα τους δημάρχους θα δεχτεί στο γραφείο του ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας.

Σήμερα η λίστα με τους 2.500 καθηγητές προς διαθεσιμότητα

Εν τω μεταξύ εντός της ημέρας αναμένεται να είναι έτοιμη η λίστα με τα ονόματα των 2.500 καθηγητών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Μέχρι τις 18:00 θα πρέπει να έχει δοθεί στο υπουργείο εκτός από την λίστα με τα προς διαθεσιμότητα ονόματα και η λίστα με όσους υπάγονται σε καθεστώς εξαίρεσης. Οι δεύτεροι μέχρι το μεσημέρι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι μπορούν να εξαιρεθούν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top