Καυτή εβδομάδα για κυβέρνηση με πολυνομοσχέδιο, αυτοδιοίκηση και... «αντάρτικα»

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις δημοτικοί αστυνομικοί και ΠΟΕ-ΟΤΑ

Καυτή εβδομάδα για κυβέρνηση με πολυνομοσχέδιο, αυτοδιοίκηση και... «αντάρτικα»

Καυτή θα είναι η ερχόμενη εβδομάδα με την κυβέρνηση να έχει να αντιμετωπίσει τρία μέτωπα.

Από τη μια πλευρά, υπάρχει η αντιπολίτευση που αναμένεται να κρατήσει σκληρή στάση στο θέμα του πολυνομοσχεδίου και από την άλλη το μέτωπο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Την ίδια ώρα, σιγοκαίει η φωτιά από τις διαφωνίες βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που αντιδρούν κυρίως στις αλλαγές που αφορούν τη δημοτική αστυνομία…

Σε μια προσπάθεια να καμφθούν οι αντιρρήσεις των δημάρχων, αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ (η οποία έχει αποφασίσει αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών των δήμων της χώρας έως την Τετάρτη) θα συναντηθεί αύριο στις 16.00 με 3 υπουργούς της κυβέρνησης: τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Νωρίτερα, στις 14.00, αντιπροσωπεία των δημάρχων θα έχει συναντήσει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις δημοτικοί αστυνομικοί και ΠΟΕ-ΟΤΑ

Και τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ΠΟΕ-ΟΤΑ, δημοτικοί αστυνομικοί και ΑΔΕΔΥ με φόντο… τα βουνά από σκουπίδια που έχουν ήδη αρχίσει να σχηματίζονται λόγω της αποχής των δημοτικών υπαλλήλων από την εργασία τους.

Για αύριο, Δευτέρα, στις 8 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση της δημοτικής αστυνομίας στην Αγ. Κωνσταντίνου για να αποφασιστεί εάν θα κάνουν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Για τις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση των εργαζόμενων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία. Ανάλογες πορείες έχουν σχεδιασθεί και στις μεγάλες πόλεις της χώρας. Στις 8 το βράδυ, τέλος, η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετέχει στο μεγάλο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος.

Η εβδομάδα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται και την Τρίτη, με την ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει 24ώρη απεργία. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στις 10.30 στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ στις 20.30 έχει προγραμματιστεί πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος για συμπαράσταση στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μάλιστα θα είναι ολονύχτια!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top