Το σχέδιο για το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας: Τι έρχεται τον Σεπτέμβριο

Κλειδώνει η «μαύρη λίστα» - Οι δεξαμενές για τα 8.300 ονόματα

Με δεδομένη πλέον τη λίστα με τα ονόματα των 4.200 σχολικών φυλάκων, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που θα αποτελέσουν τη «δεξαμενή» του πρώτου κύματος διαθεσιμότητας μέχρι το τέλος Ιουλίου, το μεγάλο στοίχημα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μεταφέρεται για τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Αυτό είναι το χρονικό όριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα πρέπει –βάσει των νέων μνημονιακών της δεσμεύσεων- να αποστείλει στους εκπροσώπους του Μηχανισμού Στήριξης επιπλέον 8.300 ονόματα και διευθύνσεις δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι θα περάσουν σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα για να φθάσουν το «μαγικό» νούμερο των 12.500 σε βάθος τριμήνου.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι κατάλογοι που φθάνουν τμηματικά στην τρόικα μέχρι τον Σεπτέμβριο, θα περιλαμβάνουν:

3.500 δημοτικούς αστυνομικούς (σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο, η Δημοτική Αστυνομία καταργείται στις 23 Σεπτεμβρίου)

1.500 εκπαιδευτικούς, που αποδεδειγμένα δεν ασκούν τα καθήκοντά τους

3.300 υπαλλήλους από υπουργεία και Οργανισμούς Τοπικούς Αυτοδιοίκησης

Όσον αφορά ειδικά την τελευταία κατηγορία με τους 3.300 υπαλλήλους, οι πληροφορίες λένε ότι στο στόχαστρο είναι:

Α. Οι αγροφύλακες, καθώς ένα τμήμα εργαζομένων στο Σώμα φέρεται να παραμένει ανενεργό και θα μπορούσε να αποτελέσει… πηγή προς υπαγωγή στο μέτρο.

Β. Οι εργαζόμενοι στα Αμυντικά Συστήματα

Γ. Εργαζόμενοι σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και περίπου 1.000 δημοτικές επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα

Δ. Εργαζόμενοι που θα βρεθούν εκτός των νέων οργανογραμμάτων των υπουργείων αλλά και θα προκύψουν μέσα από τις καταργήσεις ��αι τις συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών του Δημοσίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top