Νέο «κρούσμα» στη ΝΔ: «Η Χρυσή Αυγή δεν είναι νεοναζί» λέει ο Παναγιωτόπουλος!

«Ελπίζω να με ακούνε εκεί στη ΝΔ»!

Νέο «κρούσμα» στη ΝΔ: «Η Χρυσή Αυγή δεν είναι νεοναζί» λέει ο Παναγιωτόπουλος!

Την ώρα που δεν έχει καλά-καλά κάτσει η «σκόνη» από τη θύελλα που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Βύρωνα Πολύδωρα για τη Χρυσή Αυγή, ένα δεύτερο «κρούσμα» έρχεται να προκαλέσει νέες αναταράξεις.

Ο βουλευτής Καβάλας και πρώην υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του radio1d.gr, δήλωσε ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι νεοναζί και με νόημα πρόσθεσε πως ελπίζει να τον ακούνε στη ΝΔ: «Η Χρυσή Αυγή δεν είναι κόμμα νεοναζί. Μπορεί κάποια στοιχεία της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής να ασπάζονται αυτή την ιδεολογία. Αλλά για μένα, η βάση υποστήριξης, δηλαδή του κόσμου που στρέφεται προς τη Χρυσή Αυγή, έχουν ως αιτία τη διαμαρτυρία με την κατάσταση κι όχι με τη ναζιστική ιδεολογία. Κι ελπίζω να ακούνε και στη ΝΔ αυτή μου την τοποθέτηση».

Ο ίδιος, δείχνοντας να κάνει άνοιγμα στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, έκανε λόγο για υποχρέωση της πολιτείας να εξαλείψει τις αιτίες θυμού του κόσμου που τον εξωθούν σε ακραίες επιλογές: «Η διαμαρτυρία στρέφει τον κόσμο προς τα άκρα. Η διαμαρτυρία με την υφιστάμενη κατάσταση και για αυτό δουλειά της πολιτείας, κι αυτής της κυβέρνησης, είναι να παλέψει να εξαλείψει αυτές τις αιτίες θυμού και διαμαρτυρίας από άκρη σε άκρη στην ελληνική κοινωνία».

Μιλώντας, εξάλ��ου, για το διαχρονικά φλέγον θέμα του κατώτατου μισθού ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε πως δεν θα πέσει κάτω από τα 586 ευρώ, ενώ τάχθηκε σαφώς κατά των mini-jobs: «Αυτό δημιουργεί μια κάστα εργαζόμενων-πτωχών, που μετά βίας τα φέρνουν βόλτα».

Τέλος, ο πρώην υφυπουργός Εργασίας σημείωσε ότι το 80% των συνταξιούχων στην Ελλάδα είναι χαμηλοσυνταξιούχοι που λαμβάνουν πολύ μικρότερη σύνταξη από το μέσο όρο των 915 ευρώ και παραδέχθηκε πως υπάρχουν ανισσοροπίες και στρεβλώσεις μεταξύ των λίγων που πήραν πολλά στη συνταξιοδότησή τους και στους πολλούς που παίρνουν ψίχουλα: «Το Υπουργείο Εργασίας προσπαθεί να εξομαλύνει αυτές τις στρεβλώσεις που διαπιστώνονται ανάμεσα στους συνταξιούχους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top