Εν αρχή ην η ΕΡΤ: Προανήγγειλε αναδιάρθρωση στην Αμυντική Βιομηχανία η κυβέρνηση!

Σταϊκούρας: Προχωρά άμεσα η διαδικασία - Τι μέλλει γενέσθαι με ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ

Εν αρχή ην η ΕΡΤ: Προανήγγειλε αναδιάρθρωση στην Αμυντική Βιομηχανία η κυβέρνηση!

Εν αρχή ην η ΕΡΤ… Σειρά έχει τώρα η αμυντική βιομηχανία της χώρας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου στη Βουλή προανήγγειλε την αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας υπό την εποπτεία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη. Με επισπεύδον υπουργείο το υπουργείο Άμυνας, η κυβέρνηση προχωρά άμεσα την διαδικασία αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η αναδιάρθρωση των τριών αμυντικών εταιρειών, ΕΑΒ, ΕΑΣ και ΕΛΒΟ (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και Ελληνική Βιομηχανία Όπλων) έχει ξεκινήσει από το 2010. «Σήμερα στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ για ιδιωτικοποίηση είναι μόνο τα ΕΑΣ και η ΕΛΒΟ, ενώ από τα μέση του 2011 η ΕΑΒ δεν βρίσκεται σε διαδικασία αποκρατικοποίησης» ξεκαθάρισε ωστόσο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Όσο για το πώς θα γίνει η εξυγίανση των αμυντικών βιομηχανιών; Ο κ. Σταίκούρας δε θέλησε να αναφερθεί σε αριθμούς ούτε να ξεκαθαρίσει εάν θα υπάρξουν απολύσεις. Απλά σημείωσε πως «πρέπει να ληφθεί υπόψη το σύνολο των παραμέτρων, όπως η τρέχουσα κα��άσταση της χώρας, τα χρέη των εταιρειών, η ανταγωνιστικότητα των παραγόμενων προϊόντων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top