«Σφάχτηκε» ο Άκης με τον πρόεδρο και την εισαγγελέα για τα ημερολόγια του - HOT διάλογος

Ένταση και φωνές στη δίκη

Με νεύρα, εντάσεις, φωνές και παράπονα συνεχίζεται η δίκη για τις μίζες και το μαύρο χρήμα του Άκη Τσοχατζόπουλου και 18 ακόμη ατόμων στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών. Σήμερα έγινε πάλι το έλα να δεις, όταν ο πρώην υπουργός εξέφρασε την άρνηση του στο να διαβαστούν έγγραφα που κατασχέθηκαν στο γραφείο του!

Οι συνεχείς παρεμβάσεις του κ.Τσοχατζόπουλου και η επιμονή του στο να μην αναγνωστούν τα ημερολόγια του, επικαλούμενος την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων προκάλεσαν την αντίδραση του Προέδρου, που του απήντησε πως η ανάγνωση των εγγράφων δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Αρχής.

Ακολουθεί ένας χαρακτηριστικός διάλογος:

Τσοχατζόπουλος: Ζητώ από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να με προστατέψει.

Πρόεδρος: Αυτό δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Αρχής.

Τσοχατζόπουλος: Ποιος το κρίνει αυτό;

Πρόεδρος: Καθίστε κάτω. Αυτό έχει κριθεί.

Τσοχατζόπουλος: Διαμαρτύρομαι για τη μεροληπτική στάση του δικαστηρίου. Θα με προστατέψετε κ. Πρόεδρε;

Τακτική Εισαγγελέας: Εδώ δεν είστε μόνος. Είστε σε μια νόμιμη διαδικασία. Παρίστανται οι τρεις συνήγοροι σας. Δεν είστε υποχρεωμένος κάθε φορά που διαβάζεται κάτι να παίρνετε θέση. Θα παραμένετε σιωπηλός για να μην παρεμποδίζετε τη διαδικασία. Έχετε υποχρέωση. Οι πάντες είναι μάρτυρες εδώ ότι διεξάγεται μια νόμιμη διαδικασία. Μην την παρεμποδίζετε.

Τσοχατζόπουλος: Κάνετε ζημιά. Βλάπτετε. Θέλετε να πάρετε την ευθύνη;

Τακτική Εισαγγελέας: Η διαδικασία είναι δημόσια. Οι πάντες κρινόμαστε.

Τσοχατζόπουλος: Υπάρχει πρόβλημα που σας αφορά ως εισαγγελέα. Πρόκειται για ένα ψευδές και σαθρό κατηγορητήριο ενάντια στην ασφάλεια και την άμυνα της χώρας. Έχετε κι εσείς, ως εισαγγελέας, ευθύνη. Διαβάζετε χαρτιά που βρέθηκαν στον δρόμο. Εδώ κι εκεί. Έχετε ευθύνες.

Τακτική Εισαγγελέας: Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη.

O πρώην υπουργός επέμενε πως δεν τηρούνται οι διαδικασίες και οι νόμοι, ενώ ο πρόεδρος του είπε πως θα αναγκαστεί να λάβει μέτρα, εάν δεν σταματήσει να διακόπτει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top