Ζήγρας:«Δέχομαι απειλές για ν’αλλάξω κατάθεση» - Άκης:«Μας δέσμευσαν τα χρήματα μπαμ και κάτω»!

Υψηλοί τόνοι & εκνευρισμός - Αρετή(κόρη Άκη): Δανείζομαι για να ζήσω τα παιδιά μου!

Υψηλοί τόνοι, ένταση και εκνευρισμός επικράτησε και σήμερα στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, με τον εξάφελφο του πρώην υπουργού Νίκο Ζήγρα να υποστηρίζει ότι δέχεται ο ίδιος και η οικογένειά του απειλές για να αλλάξει την κατάθεσή του και τον κ. Τσοχατζόπουλο και την κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου να υποστηρίζουν πως τους δέσμευσαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς και δεν έχουν χρήματα!
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε τις αιτιάσεις του κ. Τσοχατζόπουλου για να μη χρησιμοποιηθούν προσωπικά του έγγραφα. Για την ακρίβεια, το δικαστήριο αποφάσισε ότι όσον αφορά τα έγγραφα που φέρονται να έχουν κλαπεί γίνεται δεκτή η ένσταση και δεν θα αναγνωστούν καθώς φαίνεται να έχουν συλλεγεί με παράνομο τρόπο. Για τα υπόλοιπα (προσωπικά ημερολόγια και σημειώσεις) το δικαστήριο αποφάσισε ότι όλες οι επίμαχες χειρόγραφες σημειώσεις κατασχέθηκαν νομίμως και πως απορρίπτεται η ένσταση καθώς δεν συνιστά παραβίαση της νομοθεσίας η κατάσχεση.
Η ανάγνωση εγγράφου πο�� βρέθηκε στο γραφείο του Άκη που περιελάμβανε εξηγήσεις του Ν. Ζήγρα για την υπόθεση με χειρόγραφες σημειώσεις και διορθώσεις, πυροδότησε την ατμόσφαιρα εντός της δικαστικής αίθουσας.
Τσοχατζόπουλος: Τι μας διαβάσατε τώρα; Ένα κείμενο εργασίας που έχει θέματα υγείας και εργασίας. Αυτό το κείμενο το βρήκαν στο γραφείο μου. Άρα αφορά αποκλειστικά εμένα η ευθύνη. Ποιος μπορεί να επιβεβαιώσει την αξιοπιστία του εγγράφου; Αυτά είναι προσωπικά δεδομένα.
Εισαγγελέας: Δεν θέ��ετε δηλαδή να δώσετε κάποιες διευκρινίσεις;
Τσοχατζόπουλος: Θα μου υπαγορεύσετε τι θα πω; Σας λέω ότι αυτό είναι έγγραφο εργασίας.
Πρόεδρος: Τι έγγραφο εργασίας; Ποιον αφορά;
Τσοχατζόπουλος: Είναι ένα έγγραφο που βρέθηκε στο γραφείο μου. Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με πολλούς ανθρώπους. Είναι προσωπικό δεδομένο και ζητώ να μην απασχολήσει άλλο. Αυτό είναι ένα πόνημα ιδιωτικό.
Εισαγγελέας: Οι χειρόγραφες σημειώσεις είναι δικές σας;
Τσοχατζόπουλος: Δεν ξέρω. Δεν το έχω δει.
Στον διάλογο παρενέβη ο συνήγορος υπεράσπισης του μέχρι πριν από λίγα χρόνια στενότατου συνεργάτη και εξαδέλφου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα, Στ. Γκαρίπης, ο οποίος επισήμανε στο δικαστήριο ότι ο εντολέας του ουδέποτε κατέθεσε υπόμνημα. «Είναι ένα κείμενο που του έδωσε ο κ. Τσοχατζόπουλος για να το υποβάλει» συνέχισε ο δικηγόρος.
Τσοχατζόπουλος: Ποιος το έδωσε; Εγώ; Αυτό αποκλείεται. Δεν μπορεί να αναφέρεται σε εμένα ο κύριος
Πρόεδρος: Δώστε μας τις δικές σας εξηγήσεις ή ακούστε τις άλλες.
Τσοχατζόπουλος: Δεν έχω να πω τίποτα με τον κ. Ζήγρα. Με τον δικηγόρο του μιλάω…
Γκαρίπης: Προκύπτουν στοιχεία που αφορούν τον εντολέα μου, διεύθυνση, θέματα υγείας κλπ.
Ζήγρας: Ο κ. Τσοχατζόπουλος μαζί με νομικό του σύμβουλο όταν ξέσπασε αυτή η υπόθεση με κάλεσε με τον δικηγόρο του, που δεν θέλω να πω το όνομά του, και μου έδωσε το κείμενο να το χρησιμοποιήσω ως απολογία αν και όποτε κληθώ. Το διάβασα και το έσκισα γιατί δεν ήθελα να ασχοληθώ με τις βλακείες που γράφει.
Πρόεδρος: Αυτά όμως (σ.σ. που αναφέρονται στο αναγνωσθέν έγγραφο) είναι και η απολογία σας. Πολλά σημεία συμπίπτουν. Εδώ είναι το θέμα.
Ζήγρας: Η απολογία μου είναι όσα είπα στον ανακριτή στη συνέχεια. Καταγγέλλω τον κ. Τσοχατζόπουλο ως φυσικό και ηθικό αυτουργό της οργάνωσης που με χρησιμοποίησε και με εκμεταλλεύτηκε. Να έρθει να τα πει εδώ μπροστά ο ίδιος κι αν θέλετε λέω και το όνομα του δικηγόρου. Άντε μπράβο, τώρα.
Γκαρίπης: Εδώ προκύπτει όλη η προσπάθεια διαχείρισης μιας νομιμότητας. Για να ετοιμάσεις την αντίκρουση πρέπει να τα γνωρίζεις όλα. Αυτό είναι το σχέδιο κάποιου να δημιουργήσει μάρτυρες και να αποδώσει τις ευθύνες σε άλλους ακόμα και με υποτιθέμενες ερωτήσεις εισαγγελέα ή ανακριτή. Είναι τυχαίο ότι υπάρχουν κενά στα ονόματα; Θα έβρισκαν προφανώς κάποιους πεθαμένους. Φαίνεται η ξεκάθαρη προσπάθεια να φορτωθούν τα πάντα στον κ. Ζήγρα και να καλυφθούν τα ίχνη. Προκειμένου να φτιάξεις αυτό το κείμενο σημαίνει ότι τα γνώριζες όλα, αν όχι τα σχεδίασες.
Άκης: Τα έγγραφα τα οποία βρέθηκαν στο γραφείο μου, μόνο αν υπάρχει αξιοπιστία μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Κάνουμε ανάγνωση εγγράφων και την ίδια στιγμή γίνεται προσπάθεια να μπούμε στην ουσία επί εγγράφων που δεν μπορεί να ελεγχθεί η αξιοπιστία τους. Καταθέτω μια αμφισβήτηση αυτής της διαδικασίας πλέον.
Πρόεδρος: Αν τηρείτε αυτή την αρνητική στάση δεν μπορούμε να φτάσουμε στην ουσία.
Άκης: Εγώ πρώτος σας το είπα. Αυτά, όμως, είναι προσωπικά δεδομένα που δεν πάνε πουθενά. Βγαίνουν λανθασμένες εικόνες
Εισαγγελέας: Μα η ουσία αυτά είναι, οι εταιρίες Torcaso....
Αρετή Τσοχατζοπούλου: «Δεν έχω λεφτά να ζήσω και δανείζομαι»!
Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε η συζήτηση και για το θέμα των δεσμεύσεων λογαριασμών με τον Άκη Τσοχατζόπουλο και την κόρη του, Αρετή, να υποστηρίζουν ότι τους έχουν αφήσει δίχως χρήματα!
Τσοχατζόπουλος: Μπαμ και κάτω, δεσμεύουν τα πάντα και δεν μπορούν να ζήσουν οι άνθρωποι...
Εισαγγελέας Αδηλίνη: Οι νόμιμες διαδικασίες...
Τσοχατζόπουλος: Και αυτές έχουν συνέπειες και κάποιοι τις πληρώνουν...
Αρετή Τσοχατζοπούλου: Δεν έχω λεφτά και δανείζομαι για να ζήσω τα παιδιά μου...
Εισαγγελέας: Αυτές είναι οι νόμιμες διαδικασίες
Αρετή: Αν ήμουν δημόσιος υπάλληλος...
Πρόεδρος: Αν ήσασταν, με τέτοιες περικοπές τί θα κάνατε δηλαδή;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top