Παράταση για το πόρισμα της Προανακριτικής ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Κατέθεσε και πρόταση Εξεταστικής Επιτροπής για την ΕΡΤ

Παράταση για το πόρισμα της Προανακριτικής ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Παράταση της διορίας υποβολής του πορίσματος της Προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ με διάβημα διαμαρτυρίας των βουλευτών του που συμμετέχουν στην Επιτροπή.

Ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της προανακριτικής για την συζήτηση και ψήφιση του πορίσματος, o Θεόδωρος Δρίτσας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Σταύρος Κοντονής επισημαίνουν ότι «δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα πόρισμα της επιτροπής ούτε μας έχει κοινοποιηθεί οποιοδήποτε σχέδιο πορίσματος ώστε να γίνεται λόγος για “το” πόρισμα».

Παράλληλα, οι τρεις βουλευτές καταγγέλλουν τον πρόεδρο της επιτροπής κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη για «βίαιη, αναιτιολόγητη, αντιδικονομική και αυθαίρετη διάλυση των δύο τελευταίων συνεδριάσεων της επιτροπής».

Κατέθεσε και πρόταση Εξεταστικής Επιτροπής για την ΕΡΤ

Την ίδια ώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε πολυσέλιδη πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει «τις άκρως επιζήμιες για τη Δημοκρατία και το δημόσιο συμφέρον ενέργειες, πράξεις και παραλείψεις, παντός υπευθύνου που σχετίζονται με την απόπειρα βίαιης κατάργησης της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και την παρεμπόδιση λειτουργίας και εκπομπής της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην Επικράτεια».

Όπως τονίζει στην πρότασή του ο ΣΥΡΙΖΑ, «πραγματοποιήθηκαν ενέ��γειες που συνιστούν απόπειρα βίαιης κατάργησης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, μέσω ενός ακραία αντιδημοκρατικού, κατάφωρα αντισυνταγματικού και άκρως επιζήμιου για το δημόσιο συμφέρον κυβερνητικού σχεδίου», κάνοντας λόγο για «προφανείς πολιτικές, και νομικές (ποινικές, αστικές, διοικητικές) ευθύνες, των προσώπων που σχεδίασαν, χειρίστηκαν και εξακολουθούν να υλοποιούν την κυβερνητική απόπειρα κατασυκοφάντησης, απαξίωσης και τελικά κατάργησης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top