Ευχαριστίες στην ΕΛΑΣ από τον Ν. Δένδια για την επιχείρηση στην Κόνισκα

Συνάντηση στο Λονδίνο με την υπουργό Εσωτερικών της Μ. Βρετανίας

Τις ευχαριστίες του στην ηγεσία και στο προσωπικό της ΕΛΑΣ εξέφρασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας για την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας, από το Λονδίνο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε συγκεκριμένα.

«Θα ήθελα να εκφράσω στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και στην ηγεσία του τις θερμότερες ευχαριστίες μου. Μέσα από μία επιχείρηση που διαρκεί πάνω από 15 ημέρες, οι Έλληνες αστυνομικοί, μακριά από τα σπίτια τους, συνεχίζουν να μάχονται για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών. Τους αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ. Θα ήθελα επίσης να πω ένα ευχαριστώ στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον κ. Αβραμόπουλο, διότι μετά από παράκλησή μου μας παραχώρησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις θερμικές κάμερες, τις οποίες χρειαζόμασταν για την τεράστια αυτή επιχείρηση, όπως και στον Υπουργό Ναυτιλίας, τον κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, διότι το Λιμενικό Σώμα μας έστειλε ένα μικρό τμήμα των ειδικών του δυνάμεων για να βοηθήσει την Ελληνική Αστυνομία σε αυτή την τεράστια επιχείρηση».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκε σήμερα στο Λονδίνο με την Yπουργό Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου κα Theresa May όπως και με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης, κ. Mark Harper, με τους οποίους συζήτησε για τη συνεργασία των δύο κρατών στα θέματα του κοινού εγκλήματος, της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, αλλά κυρίως για την παράνομη μετανάστευση.

«Είχα την ευκαιρία αφενός να ευχαριστήσω το Ηνωμένο Βασίλειο για τη βοήθεια που μας παρέχει – και την οικονομική και τη βοήθεια σε επίπεδο τεχνογνωσίας – στα θέματα της μετανάστευσης.Επίσης, είχα την ευκαιρία να τους εξηγήσω αναλυτικά την πλήρη αντίθεση της χώρας μας στη Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ, αυτήν που εμφανίζεται να κυρωθεί ως Δουβλίνο ΙΙΙ. Τους είπα ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συμφωνήσει σε αυτό, ότι δεν μπορεί το κριτήριο της χώρας πρώτης υποδοχής να είναι το μόνο κριτήριο το οποίο λαμβάνεται υπόψη και ότι πρέπει σιγά – σιγά να μετακινηθούμε σε μία πολλαπλότητα κριτηρίων, όπως είναι ο πληθυσμός, το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν, η έκταση της χώρας» τόνισε ο κ. Δένδιας στο ΑΠΕ για το περιεχόμενο της συνάντησης

Ο κ. Δένδιας συμπλήρωσε για το ίδιο ζήτημα: «Πρέπει να πω ότι παρότι το Ηνωμένο Βασίλειο δε συμφωνεί μαζί μας, έδειξε κατανόηση στη νέα ελληνική θέση και επίσης έδειξε ότι υπάρχει έδαφος για να μπορέσουμε σιγά-σιγά να δημιουργήσουμε μία ευρύτερη ευρωπαϊκή συμμαχία, πίσω από τις προτεραιότητες της καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης ».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top