Σηκώνει το «γάντι» Βορίδη ο Βενιζέλος: Συνέδριο για τον Ανδρέα στις 3 Σεπτέμβρη!

Έξαλλος και με Πολύδωρα - «Με τη ΝΔ έχουμε 3 χρόνια συγκυβέρνησης μπροστά μας»

Το «γάντι» που πέταξε ο Μάκης Βορίδης για τον Ανδρέα Παπανδρέου και τις ευθύνες του για τη σημερινή κατάσταση της χώρας αποφάσισε να σηκώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος προανήγγειλε στις 3 Σεπτέμβρη (ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ) συνέδριο για την προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ εξαπέλυσε επίθεση τόσο εναντίον του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ όσο και του Βύρωνα Πολύδωρα.

«Διατηρούμε στο ακέραιο την πολιτική και αξιακή ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ και δεν περιμένουμε πιστοποιητικά ιστορικών φρονημάτων ή δημοκρατικής κοινωνικής επιτυχίας από κανέναν κ. Βορίδη, από κανέναν κ. Πολύδωρα. Αυτά τα έχει δώσει ο λαός, μνήμη, η ιστορία. Τους ευχαριστούμε γιατί αποδεικνύουν αυτό που λέμε ότι συνεργαζόμαστε έντιμα για λόγους εθνικής ανάγκης σε συγκεκριμένο πλαίσιο, αλλά έχουμε φυσικά διαφορές» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «αλληλοσυμπληρούμενους» τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου όσον αφορά τη μεταπολίτευση, ενώ έσπευσε να αντικρούσει την κριτική για την μη άμεση αντίδραση του στην επίθεση του Μάκη Βορίδη στον Ανδρέα Παπανδρέου: «Εγώ στάθηκα αυτόκλητος υπερασπιστής του Ανδρέα το ’89 όταν τον εγκατέλειπαν πολλοί».

«Κανείς δεν μπορεί να παίξει με την πορεία της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ μεγάλο για να κάνει μικρότητες και μικρό πλέον κοινοβουλευτικά για να κρύβει αυτές τις μικρότητες» πρόσθεσε ο ίδιος.

Τέλος, ο αρχηγός του ��ΑΣΟΚ έκανε λόγο για αναθεώρηση του Συντάγματος και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση έχει άλλα τρία χρόνια μπροστά της και πως δε θα υπάρξει θέμα πρόωρων εκλογών: «Δεν θα γίνει κανένα παιχνίδι πρόωρων εκλογών. ��ύτε από τη ΝΔ ούτε από το ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι δέσμευση των κυβερνητικών εταίρων. Δεν παίζουμε με αυτά. Δεν υπάρχουν εκατέρωθεν απειλές ή αβεβαιότητες. Η χώρα έχει χρονικό και πολιτικό πλαίσιο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top