Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα καλύτερο και πιο αποτελεσματικό Δημόσιο

«Απλά πράγματα όπως η τήρηση του ωραρίου θα αρχίσουν να ελέγχονται»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα καλύτερο και πιο αποτελεσματικό Δημόσιο

«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα καλύτερο και πιο αποτελεσματικό Δημόσιο γιατί όπως λειτουργεί είναι βαθιά προβληματικό» τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως «Η κινητικότητα δεν είναι δεξαμενή απολύσεων, αλλά καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού» τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα κατανομής του προσωπικού στο Δημόσιο.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως οι απολυσεις δεν είναι αυτές που θα πετύχουν τη μείωση του δημοσίου, αντίθετα, όπως είπε, η μείωση θα επιτευχθεί πρωτίστως από τη σχέση συνταξιοδοτήσεων και ορίου προσλήψεων.

Ο νέος υπουργός διεμήνυσε ακόμη πως «απλά πράγματα όπως η τήρηση του ωραρίου θα αρχίσουν να ελέγχονται».

Ερωτηθείς ειδικότερα για το ζήτημα των 4.000 απολύσεων από το Δημόσιο έως το τέλος του χρόνου, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους συμβασιούχους που έχουν παραμείνει στις θέσεις τους, πετυχαίνοντας de facto μονιμοποίηση, όπως είπε, «κάνοντας κατάχρηση του θεσμού της προσωρινής προστασίας», μέσω προσωρινών διαταγών. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε πως θα υπάρξει ρύθμιση «που θα επαναφέρει την προσωρινή προστασία στη λογική ότι είναι προσωρινή και όχι μόνιμη», κάτι που σημαίνει, όπως ανέφερε, πως θα επιταχυνθεί η εκδίκαση των υποθέσεων αυτών.

Σε ότι αφορά στις προσλήψεις στο Δημόσιο δήλωσε πως «ναι θα γίνουν προσλήψεις μέσα στο 2013 καθώς μέχρι τον Σεπτέμβρη πρέπει να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα προσλήψεων. Οι προσλήψεις που μπορούμε να κάνουμε είναι προσλήψεις με βάση τον κανόνα 1 προς 5, δηλαδή 5 συνταξιοδοτήσεις 1 πρόσληψη και μπορούμε να κάνουμε προσλήψεις με βάση τον κανόνα 1 προς 1, δηλαδή για κάθε απόλυση που θα γίνεται θα προσλαμβάνεται ένας καινούργιος δημόσιος υπάλληλος.»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top