Πετάει το γάντι ο Πολύδωρας στη ΝΔ: διαγράψτε με, με απελευθερώνει!

«Δεν μίλησα για συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή» επιμένει

Πέταξε το γάντι στην ηγεσία της ΝΔ ο βουλευτής της και πρώην υπουργός Βύρων Πολύδωρας, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha για το ζήτημα της «συνεννόησης» με την Χρυσή Αυγή, την οποία πρότεινε χθες και προκάλεσε σάλο αντιδράσεων.

«Εγώ δεν έχω φόβο, έχω μόνο φόβο Θεού, δεν είναι η πρώτη φορά που βάλλομαι εκ των έσω, με απελευθερώνει. Εγώ είμαι ανοιχτό βιβλίο δεν χρειάζεται να αναζητείτε πίσω σκέψεις» δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο διαγραφής του από τη ΝΔ.

«Δεν υπήρξε η λέξη συνεργασία από τα χείλη μου. Είπα να υπάρξει συνεννόηση από όλα τα κόμματα και με ΣΥΡΙΖΑ και, ναι, με Χρυσή Αυγή. Όχι συνεργασία» επέμεινε, ενώ μετά την προβολή βίντεο με το σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξη στον Real Fm, στο οποίο ακούγεται όντως να μιλάει για «συνεννόηση» και όχι για συνεργασία, ο κ. Πολύδωρας ανέφερε με το γνωστό του στυλ στους παρουσιαστές: «Χάσατε… σας είχα προειδοποιήσει»!

Επέμεινε όμως ότι απαιτείται άνοιγμα «προς τον κόσμο της ΝΔ τον παλιό που έχει στεγασθεί στη Χρυσή Αυγή. Εγώ το λέω, μπορεί το κόμμα να πει ότι όσοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή είναι μολυσμένοι και δεν τους θέλω». Εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι διαφώνησε με την εκτίμηση ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί απειλή για τη Δημοκρατία.

«Δεν μιλάτε με την ηγεσία της ΝΔ;» ήταν στο σημείο αυτό η ερώτηση για τη διαφορετική στρατηγική που προτείνει. « Ας πούμε άλλο θέμα…» ήταν η αφοπλιστική απάντηση.

Ο κ. Πολύδωρας διαφώνησε επίσης με την εκτίμηση ότι όλα τα μέλη και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι νεοναζί. «‘Ενας τους πυρήνας είναι. Δεν είναι όλοι. Και παρά τις αντιφάσεις τους κάποια στελέχη το λένε ότι δεν είναι νεοναζί».

Αι��μές για την ηγεσία του κόμματος περιείχε και η αναφορά του στην αποστασιοποίηση της ΝΔ από τις δηλώσεις του. «Έχω υπάρξει σε 7 αρχηγούς. Δεν υπήρξα άνθρωπος κασέτα σε κανέναν από αυτούς. Σέβομαι τον κ. Σαμαρά αλλά δεν ήμουν γραμμόφωνο ποτέ μου» δήλωσε, ενώ διερωτήθηκε «πως κάνουν αυτή την επιλεκτική απομαγνητοφώνηση», αν και δεν θέλησε να σχολιάσει συγκεκριμένους πολιτικούς της ΝΔ (όπως την κ. Πιπιλή) που τον επέκριναν για τις δηλώσεις του σχετικά με τη Χρυσή Αυγή.

Αιχμές περιείχε και η αναφορά του στο Μνημόνιο, που γεννά όπως είπε φαινόμενα σαν της Χρυσής Αυγής, αλλά και η υπενθύμιση ότι ο κ. Σαμαράς ήταν εναντίον του Μνημονίου.


Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top