Ομολογία Χατζηδάκη: Κλείσαμε την ΕΡΤ γιατί ο Μανιτάκης μας «κρέμασε» στις απολύσεις!

«Η τρόικα πίεζε και έπρεπε να βρούμε 2.000 μέχρι τα τέλη Μαΐου»

Σε ομολογία πως η ΕΡΤ ήταν λύση ανάγκης προέβη ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στη Die Welt, δείχνοντας μάλιστα ως υπεύθυνο τον πρώην υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη που τους «κρέμασε» στο θέμα των απολύσεων!

«Δεν ήταν λανθασμένη η απόφαση για την ΕΡΤ, η προσωρινή διακοπή του προγράμματος της ήταν ένα αναγκαίο βήμα» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Πρόκειται για κλείσιμο ορισμένης διάρκειας, προκειμένου να αρχίσει μετά από μια αναδιάρθρωση η επαναλειτουργία της, με μικρότερο όμως κόστος και λιγότερο μεγαλειώδεις αξιώσεις».

Όπως εξήγησε ο ίδιος, δεν υπήρχε άλλη λύση από τη στιγμή που δεν υπήρχαν εναλλακτικές για τις 2.000 αποχωρήσεις που ζητούσε η τρόικα: «Ήταν η μοναδική δυνατότητα να εκπληρωθούν οι απαιτήσεις της τρόικας που αναμένει από εμάς την κατάργηση 4.000 θέσεων εργασίας στο δημόσιο μέχρι το τέλος του χρόνου. Μέχρι τα τέλη Μαΐου έπρεπε να βρούμε 2.000 θέσεις προς κατάργηση. Δεδομένου ότι από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός δεν κατέθεσε προτάσεις, δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να κλείσουμε τον σταθμό».

Ο υπουργός Ανάπτυξης, αν και δεν έχει φύγει ακόμη το «μαύρο» στις οθόνες παρά την απόφαση του ΣτΕ, χαρακτηρίζει το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης «ένδειξη της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης να επιλύσει τα προβλήματα της Ελλάδας ακόμη κι αν είναι υψηλό το πολιτικό κόστος».

Μιλώντας, εξάλλου, για τις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε νέο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ, ενώ τόνισε πως ήδη υπάρχουν τρεις ενδιαφερόμενοι για τον ΟΣΕ.

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης έδειξε ότι ένα δεύτερο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους θα ήταν επιθυμητό: «Εκπληρώνουμε τους όρους της τρόικας και κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επιτύχουμε στο τέλος του χρόνου ένα διαρθρωτικό πλεόνασμα. Εάν φανούμε αξιόπιστοι και εκπλήξουμε θετικά, είμαι βέβαιος ότι οι Ευρωπαίοι θα επιδείξουν την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα. Η καλύτερη απόδειξη είναι η δουλειά μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top