ΧΑΜΟΣ στο δικαστήριο με τα ημερολόγια του Άκη-Αντιστέκεται ο Τσοχατζόπουλος και μιλά για πάπιες

Δείτε έναν χαρακτηριστικό διάλογο

​Έντονη ήταν η αντίδραση του Άκη Τσοχατζοπουλου στην πρόθεση της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να διαβαστούν τα προσωπικά του ημερολόγια τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο γραφείο του.

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος μαζί με 18 ακόμη άτομα δικάζεται για τις μίζες από τα εξοπλιστικά και για μαύρο χρήμα μέσω offshore εταιριών στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων , βγήκε έξω από τα ρούχα του, όταν του ανακοίνωσαν ότι θα διαβάσουν μέσα στην αίθουσα το …. «αγαπημένο του» ημερολόγιο !!!

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που ακολουθεί μεταξύ του κ.Τσοχατζόπουλου και του προέδρου Χρ. Κατσιάνη:

Άκης: Δεν περίμενα σε καμία περίπτωση να έρθουμε στο σημείο να υποχρεωθούμε με απόφαση δικαστηρίου να ασχοληθούμε με προσωπικά μου κείμενα. Με τα ημερολόγια μου που δημιουργήθηκαν στο προσωπικό μου γραφείο και τα οποία αποτέλεσαν υλικό για το βασικό κατηγορητήριο. Το υλικό αυτό έγινε φειγ βολάν στο σύνολο του. Επί μήνες βρισκόταν στη δημοσιότητα με κατευθυνόμενες πληροφορίες από συγκεκριμένα μέσα και γνωστά έντυπα που διακρίθηκαν στο παρελθόν με επιθέσεις εναντίον μου για τη διαπόμπευση μου. Δεν είναι δυνατόν να επαναληφθεί. Και θα επαναληφθεί αν επιτρέψετε να αναγνωστούν τα προσωπικά μου δεδομένα. Ρωτήσαμε τον ανακριτή πώς διέρρευσαν κι αυτός έκανε την "πάπια" και εξαφανίστηκε….

Πρόεδρος: Και εσείς λάβατε γνώση όλων των εγγράφων και όλοι οι κατηγορούμενοι. Διέρρευσαν. Τώρα πώς διέρρευσαν;

Τσοχατζόπουλος: Στήθηκαν ειδικές τηλεοπτικές δικές.

Πρόεδρος: Θα ελέγξουμε τι επιτρέπεται και τι όχι βάση νομού

Τσοχατζόπουλος: Σας καταγγέλλω ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Η εισαγγελέας της έδ��ας Γεωργία Αδηλίνη είπε ότι δεν είναι προσωπικές επιστολές ενώ ο αναπληρωτής εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος υποστήριξε πως… ότι βρίσκεται στον συλληφθέντα κατηγορούμενο και ο,τι έχει κατασχεθεί κατά τη διάρκεια της έρευνας και σχετίζεται με το έγκλημα ακόμα κι αν είναι απόρρητο, επιτρέπεται η κατάσχεση και η χρησιμοποίηση του.

Υπέρ της ανάγνωσης των ημερολογίων του Άκη Τσοχατζόπουλου, τοποθετήθηκαν τόσοι οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής όσο και ο δικηγόρος του Νίκου Ζήγρα, Στέλιος Γκαρίπης: «τα χειρόγραφα είναι το μόνο υπερασπιστικό μέσο για να αποδείξει ο Ζήγρας τις πλαστοπροσωπίες και το ότι δεν είχε εγκληματική δράση από ένα σημείο και μετά»

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Πρώην υπουργού, Λεωνίδας Κοτσάλης υποστήριξε ότι η ανάγνωση των ημερολογίων συνιστά παράβαση του νομού περί προσωπικών δεδομένων.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει για όλες τις χειρόγραφες σημειώσεις.

Απούσα και σήμερα από τη διαδικασία ήταν η Βίκυ Σταμάτη η οποία τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

φωτο:προϊόν photoshop - Βίντεο star

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top