Μαλλιοτραβήγματα για τη «Νέα Ελλάδα» και στη μέση ο… Αβραμόπουλος!

Hot topic το όνομα του κόμματος στο πολιτικό παρασκήνιο!

Ήταν να μην το αναφέρει καμιά… 20αριά φορές ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο 9ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ!

Έκτοτε, οι φήμες οργιάζουν ότι η «Νέα Ελλάδα» θα είναι είτε το νέο κόμμα υπό τον Αντώνη Σαμαρά είτε η μετονομασία της Νέας Δημοκρατίας!

Το θέμα της «Νέας Ελλάδας» αποτελεί hot topic στο πολιτικό παρασκήνιο και ο λόγος δεν είναι μόνο η αποκωδικοποίηση των προθέσεων του πρωθυπουργού αλλά και το… όνομα αυτό καθ’ ευατό!

Η ονομασία «Νέα Ελλάδα» φαίνεται να έχει ιδιαίτερη απήχηση και οι μνηστήρες είναι πολλοί!

Ήδη, από το 2010 έχει ιδρυθεί το κόμμα «Νέα Ελλάδα - Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα Πολιτών» με πρόεδρο τον Ηλία Μαρκόπουλο.

Μόλις πριν από λίγους μήνες, στις 15 Απριλίου 2013 ανακοινώθηκε η ίδρυση από τον Ανδρέα Λοβέρδο της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα», του κόμματος του οποίου ο ίδιος προσωρινά (μέχρι την ανάδειξη προέδρου) ηγείται.

Μετά την αναφορά του Αντώνη Σαμαρά σε «Νέα Ελλάδα» στην ομιλία του, ήρθε και η σειρά του αντιπροέδρου της ΝΔ και υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου να μιλήσει στο συνέδριο, κάνοντας και ο ίδιος αναφορά πολλάκις σε «Νέα Ελλάδα».

Όπως φαίνεται, ο κ. Αβραμόπουλος είναι αυτός που έχει άσσο στο μανίκι του! Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει κατοχυρώσει την ονομασία «Νέα Ελλάδα», έχοντας μάλιστα εκδώσει και προεκλογική εφημερίδα με το όνομα αυτό!

Αυτός ήταν μάλιστα και ο λόγος ο Ανδρέας Λοβέρδος διάλεξε και τη λέξη «Συμφωνία» στο όνομα του κόμματος καθώς όταν συνεργάτες του πήγαν στο Πρωτοδικείο για την κατοχύρωση του ονόματος «Νέα Ελλάδα» έμαθαν ότι τους είχε προλάβει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος…