Προβάδισμα 1,5% για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση της Alco

Προβάδισμα, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα, εμφανίζει η Νέα Δημοκρατία, σε δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό κυριακάτικης εφημερίδας.

Ειδικότερα, από τη δημοσκόπηση, στην οποία συμμετείχε δείγμα 1.000 ατόμων από ολόκληρη την επικράτεια, στο χρονικό διάστημα από τις 25 μέχρι τις 27 Ιουνίου, προκύπτει, στην πρόθεση ψήφου, υπεροχή της ΝΔ με 20,9% των προτιμήσεων, έναντι του δεύτερου κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό 19,4%. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 10,8% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,6%, το ΚΚΕ με 4,5% και η ΔΗΜΑΡ με 3%.

Σημειώνεται πως, παρά το γεγονός ότι στην πλειονότητά τους, σε ποσοστό 53%, οι πολίτες και κυρίως οι ψηφοφόροι των κομμάτων της αντιπολίτευσης προβλέπουν ότι η συγκυβέρνηση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα προκαλέσει προβλήματα μεταξύ των δύο αρχηγών, οι ψηφοφόροι των συγκεκριμένων κομμάτων εκτιμούν ότι μεταξύ τους θα υπάρξει καλή συνερ��ασία.

Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου να παραμείνει στην κυβέρνηση και του Φώτη Κουβέλη να αποχωρήσει, η δημοσκόπηση αποτυπώνει, τόσο στη δεξαμενή ψηφοφόρων των κομμάτων τους, όσο και γενικότερα, θετικές εκτιμήσεις για τον πρώτο (72% στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ - 46% στο σύνολο των ψηφοφόρων) και αρνητικές για τον δεύτερο (59% στους ψηφοφόρους της ΔΗΜΑΡ - 51% στο σύνολο των ψηφοφόρων).

Τέλος, για το θέμα της ΕΡΤ, οι ερωτηθέντες στην πλειονότητά τους (68%) τοποθετούνται θετικά στις ριζικές αλλαγές στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, σε αντίθεση με το 25% εξ αυτών, που δεν τις επιθυμούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top