Φ. Κουβέλης: «Μια κυβέρνηση που αποφασίζει ερήμην των άλλων εκθέτει τη χώρα!»

«Ότι κάναμε ήταν συμφωνία με τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις»

Φ. Κουβέλης: «Μια κυβέρνηση που αποφασίζει ερήμην των άλλων εκθέτει τη χώρα!»

​Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς , Φώτης Κουβέλης, μιλώντας το Σάββατο το πρωί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, τόνισε ότι το κόμμα του εκφράζει την «αριστερά της ευθύνης»!

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν φοβάται ούτε υπαναχωρεί από τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της και παραμένει «κυβερνώσα Αριστερά και όχι απαραιτήτως κυβερνητική».

«Η διακυβέρνηση της χώρας δεν μας φοβίζει, το αποδείξαμε. Η Δημοκρατική Αριστερά απέδειξε με τη στάση της πως Αριστερά και διακυβέρνηση δεν είναι έννοιες αντίπαλες», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του κόμματος.

Μίλησε ακόμα και για τους λόγους για τους οποίους η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από την κυβέρνηση και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι «όχι απλώς ερήμην των άλλων, αλλά ερήμην και των ίδιων των κυβερνητικών εταίρων του και μάλιστα παρά τη ρητή και κατηγορηματική αντίθεση των εταίρων, εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου μόνο με τους υπουργούς της ΝΔ και κλείνει εν μία νυκτί την ΕΡΤ».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πρόσθεσε, επίσης, ότι το θέμα της αυταρχικής συμπεριφοράς δεν αφορά μόνον την ΕΡΤ, αλλά και άλλους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής, όπως η διοικητική μεταρρύθμιση και οι αποκρατικοποιήσεις.

Σε σχέση με την κυβέρνηση, η στάση που θα κρατήσει η ΔΗΜΑΡ θα είναι από άλλη πλευρά, στρατευμένο στην υπόθεση υπέρβασης της κρίσης «με την οικονομία ζωντανή και την κοινωνία όρθια».

Σημείωσε δε ότι η χώρα πρέπει να δώσει τη μάχη για την παραμονή της στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και ότι η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα σε αυτή τη μάχη με το δικό της διακριτό στίγμα, χωρίς να απομακρυνθεί ούτε κατ’ ελάχιστον από την πολιτική των «δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων, με σαφήνεια και προγραμματική δέσμευση».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε και στην ανάγκη ανασυγκρότησης του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, προαναγγέλλοντας πρωτοβουλίες του κόμματος προς την κατεύθυνση αυτή, σημειώνοντας ότι η έκφραση του συγκεκριμένου χώρου καθίσταται περισσότερο αναγκαία από ποτέ για την κοινωνική και τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτικού συστήμ��τος.

«Το δικομματισμό και το διπολισμό τον πληρώσαμε ακριβά. Μόνο ως καρικατούρα μπορεί να υπάρξει πάλι. Και αυτό πρέπει να αποκρουσθεί. Η Δημοκρατική Αριστερά θα πρωταγωνιστήσει σε αυτήν την προσπάθεια», κατέληξε ο κύριος Κουβέλης, κάνοντας λόγο, εν όψει και του 2ου τακτικού συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ, για την ανάγκη συγκρότησης «μιας ισχυρής παράταξης, μιας συμμαχίας του δημοκρατικού σοσιαλισμού».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top