Νέοι απίστευτοι διάλογοι στην προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ

Μαρκογιαννάκης:Είσαι σαβούρα,Κωνσταντοπούλου:Είσαι εισαγγελέας της χούντας

Νέοι απίστευτοι διάλογοι στην προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ

Πρώτη ανάρτηση: 27/06/2013 19:29

Νέοι απίστευτοι διάλογοι διαδραματίσθηκαν σήμερα κατά τη συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ, μεταξύ του προέδρου της επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκη και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Για μία ακόμη φορά ο κ. Μαρκογιαννάκης εξοργίσθηκε όταν η κ. Κωνσταντοπούλου δεν τον αποκάλεσε «πρόεδρο» αλλά «κύριο Μαρκογιαννάκη».

«Μα, μας έχει πρήξει έξι μήνες τώρα! Έξι μήνες μας έχει σουβλίσει! Και ακόμα θα την ανεχόμαστε να μας σουβλίζει; Έξι μήνες μας έχει σουβλίσει!» ανέφερε σε μία «έκρηξή» του.

Νέο επεισόδιο υπήρξε λίγο αργότερα, όταν προσπάθησε να διακόψει τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. «Μα, δεν τελειώνει! Θα μας λέει εδώ πέρα ιστορίες μέχρι αύριο το πρωί!» ανέφερε για να ακολουθήσει διάλογος που επεκτάθηκε στην… ηλικία της κ. Κωνσταντοπούλου και στο πως διορίσθηκε ο κ. Μαρκογιαννάκης εισαγγελέας:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Πώς συμπεριφέρεστε έτσι; Πού νομίζετε ότι βρίσκεστε; Διακόπτετε μέλος της Επιτροπής!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Πάντως όχι εκεί που βρισκόσουν εσύ σαράντα χρόνια που ζεις τώρα!

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τι είπατε;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Όχι εκεί που βρισκόσασταν εσείς στη ζωή σας, που είναι μέχρι τώρα σαράντα χρόνια. Εγώ κάπου σε ένα χωριό…

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Θέλω να σας ενημερώσω ότι δεν είναι η ζωή μου σαράντα χρόνια…

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Σαράντα δύο, πόσα;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: …αλλά μάλλον θέλετε να πείτε ότι πριν σαράντα ένα χρόνια εσείς διοριστήκατε επί χούντας εισαγγελέας. Εγώ είμαι ευτυχώς πολύ μικρότερη.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Δεν διορίστηκα, πέτυχα στο διαγωνισμό, είναι τιμή μου, είχα άριστες εκθέσεις

Ο κ. Μαρκογιαννάκης ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι λύνεται η συνεδρίαση , για να ακολουθήσει νέος γύρος αντιπαράθεσης:

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Διακόπτετε με αυτόν τον τρόπο τη συνεδρίαση; Ποιος αποφάσισε για τη διακοπή της συνεδρίασης; Ποιος αποφάσισε, κύριε συνταγματάρχα;

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Αποφασίζομεν και διακόπτομεν! Θα πάρετε και τα παράσημα…

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε συνταγματάρχα, ποιος το αποφάσισε; Νοσταλγοί της χούντας, οι καλύτεροι είστε! Επαναφέρατε και τη χούντα και τους τραμπουκισμούς!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Θέλει κάποιος άλλος συνάδελφος το λόγο; Κανείς!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στους συναδέλφους. Δεν μπορείτε να διακόπτετε συνέχεια. Σας παρακαλώ!

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Μην εκτίθεστε τόσο, κύριε Μαρκογιαννάκη, στην προστασία του κ. Βενιζέλου. Μην εκτίθεστε! Κάντε τη διαδικασία όπως θα έπρεπε.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Βλέπω ότι στοιχίζεστε απολύτως με την ΑΥΓΗ σήμερα. Προπομπός των όσων γίνονται σήμερα είναι η τελευταία σελίδα της ΑΥΓΗΣ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Τα προαναγγέλλουν, κύριε Πρόεδρε. Τα προαναγγέλλουν.

….

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Μεγαλείο Προέδρου! Μπράβο, κύριε Μαρκογιαννάκη!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Για όσα η κυρία συνάδελφος έχει πει, είναι η σαβούρα της Επιτροπής.Τι σοβαρό και ουσιαστικό αποκάλυψε με τις ενέργειές της; Τίποτα απολύτως!

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Ελάτε τώρα! Τίποτα απολύτως!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Απλά να γεμίσουμε ένα σπίτι χαρτιά.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είσαστε τόσο εξευτελισμένος από την ίδια σας την παρουσία, που δεν χρειάζεται να πει κανείς τίποτα για σας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ : Κοιτάξτε, είναι άνευ σημασίας το τι λέει η κυρία. Είναι άνευ σημασίας. Είναι γνωστή στα δικαστήρια, στους ιατροδικαστές, παντού! Όλοι οικτίρουν τα μέλη της Επιτροπής για το τι τραβάνε εδώ και έξι μήνες. Τι να κάνουμε;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Ευτυχώς τελειώνουμε, κύριε Μαρκογιαννάκη, αυτό το μήνα.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είμαι βέβαιη ότι το 1972, κύριε Μαρκογιαννάκη, είχατε συνηθίσει αλλιώς. Και είναι σαφές ότι σας ενοχλεί πάρα πολύ η διαδικασία στα πλαίσια του Συντάγματος και της Ποινικής Δικονομίας. Πρέπει, όμως, να αποφασίσετε ότι δεν είμαστε πια στο 1972. Αναλαμβάνομαι τη δυσκολία σας, αλλά τι να κάνουμε; Έχουμε Δημοκρατία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top