Ifo: Ας λέει ο Σόιμπλε, μετά τις γερμανικές εκλογές θα γίνει και δεύτερο κούρεμα στην Ελλάδα!

«Θα υπάρξουν κόλπα για το πώς θα ανακοινωθεί από τους πολιτικούς»

Ifo: Ας λέει ο Σόιμπλε, μετά τις γερμανικές εκλογές θα γίνει και δεύτερο κούρεμα στην Ελλάδα!

Εκ διαμέτρου αντίθετη από αυτή του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανκ Σόιμπλε είναι η εκτίμηση του οικονομικού ινστιτούτου Ifo όσον αφορά το ενδεχόμενο και νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους.

Ειδικότερα, ο ειδικός του Ifo για θέματα πραγματικής οικονομίας Κάι Κάρστενσεν εμφανίστηκε βέβαιος ότι μετά τις εκλογές στην Γερμανία θα γίνει νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, εμφανίστηκε και προειδοποίησε τους γερμανούς φορολογούμενους να ξεγράψουν τις απαιτήσεις των χρημάτων τους.

«Η Ελλάδα χρωστάει στις χώρες της Ευρωζώνης και στο ΔΝΤ 207 δισεκατομμύρια ευρώ» επισήμανε κατά την παρουσίαση έκθεσης του Ινστιτούτου. Παράλληλα, προέβλεψε ότι Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αντιδρά «πάση δυνάμει» για ενδεχόμενο κούρεμα εις βάρος των ελληνικών ομολόγων που έχει στο χαρτοφυλάκιό της, αλλά τα κράτη θα είναι αναγκασμένα να «ματώσουν».

Ο ίδιος εκτίμησε πως «θα υπάρξουν κόλπα για το πώς θα μπορέσουν να πουλήσουν οι πολιτικοί κάτι τέτοιο στο εκλογικό σώμα τους, π.χ. μέσω του πληθωρισμού» αλλά συμπλήρωσε ότι δεν βλέπει εναλλακτική λύση.

«Αν το δημόσιο χρέος παραμείνει υψηλό η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να δει φ��ς στο τούνελ. Για να μη σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα, θα πρέπει να μη διαγραφεί μονομιάς το χρέος, αλλά σταδιακά» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top