Μετά τον ανασχηματισμό: Μπροστά 1,2% η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, μετά βίας στη Βουλή η ΔΗΜΑΡ!

Απαισιόδοξη η πλειοψηφία των Ελλήνων αλλά δεν θέλει πρόωρες

Προβάδισμα της τάξεως του 1,2% για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν στην πρόθεση ψήφου οι εξαμηνιαίες τάσεις της MRB για λογαριασμό της Real.gr .

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή (9,1%), ενώ η ΔΗΜΑΡ μόλις και μετά βίας μπαίνει στη Βουλή συγκεντρώνοντας το 3% των απαντήσεων.

Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία συμπεριλαμβάνουν και τον ανασχηματισμό, ενώ σύμφωνα με την MRB η μέτρηση του Ιουνίου «κατέγραψε όλες τις πολιτικές εξελίξεις που είχαν ως επίκεντρο την ΕΡΤ».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου:

ΝΔ: 22%

ΣΥΡΙΖΑ: 20,8%

Χρυσή Αυγή: 9,1%

ΠΑΣΟΚ: 6,1%

Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5,5%

ΚΚΕ: 5,1%

Δημοκρατική Αριστερά: 3%

Οικολόγοι Πράσινοι: 2,1%

Άλλο κόμμα: 4,6%

Αδιευκρίνιστη Ψήφος: 21,7%.

Όσον αφορά την παράσταση νίκης, η ΝΔ έχει ξεκάθαρο προβάδισμα με 44,1%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 29,6%.

parastas.jpg

Απαισιόδοξη η πλειοψηφία – Αρνητική η αξιολόγηση για τη νέα κυβέρνηση

Απαισιόδοξη είναι η πλειοψηφία των Ελλήνων, σύμφωνα με την έρευνα.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τον Δείκτη Αισιοδοξίας και στο ερώτημα «πως πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στη χώρα μας», ποσοστό 80,3% απαντά «αρκετά άσχημα» ή «πολύ άσχημα», όταν μόλις το 5,4%απαντά «πολύ καλά» ή «αρκετά καλά».

aisio.jpg

Σχετικά με την αξιολόγηση της νέας κυβέρνησης συνεργασίας, το 58,3% την κρίνει αρνητικά. Συγκεκριμένα το 41,6% απάντησε: «Σίγουρα αρνητικά» και το 16,7% «Μάλλον Αρνητικά». Αντίθετα, το ποσοστό των θετικών κρίσεων αγγίζει το 31,7%.

aksiolog.jpg

Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία των πολιτών λέει όχι σε πρόωρες εκλογές. Είδικότερα, το 53,3% θέλει η νέα κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία, σε αντίθεση με ένα ποσοστό 41,9% που επιθυμεί πρόωρε εκλογές.\

tetraetia.jpg
Τέλος, καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 41,3%, με τον… «Κανένα» να ��πεται με 30,3%. Ο Αλέξης Τσίπρα συγκεντρώνει το 27,4% των απαντήσεων.

katallil.jpg

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top