ΠΡΟΣΟΧΗ: Δόθηκε παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις!

Ανάσα για τους φορολογούμενους αλλά... και το σύστημα - Δείτε τις νέες προθεσμίες

Ανάσα θα πάρουν χιλιάδες φορολογούμενοι καθώς το υπ. Οικονομικών έδωσε παράταση για την ηλεκτρονική υποβολή των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των φυσικών προσώπων, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Η προθεσμία, που λήγει στις 30 Ιουνίου, παρατείνεται ως εξής:

Για τα ψηφία 1 και 2: έως και την 22η Ιουλίου 2013,
για τ�� ψηφία 3 και 4: έως και την 29η Ιουλίου 2013,
για τα ψηφία 5 και 6: έως και την 5η Αυγούστου 2013,
για τα ψηφία 7 και 8: έως και την 12η Αυγούστου 2013,
για το ψηφίο 9: έως και την 26η Αυγούστου 2013
και για το ψηφίο 0: έως και την 30η Αυγούστου 2013.

Επιπλέον παρατείνεται μέχρι και τις 8 Ιουλίου 2013 η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παρ. 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ (ΟΕ, ΕΕ, κ.λπ.) .

Η προθεσμία αυτή ισχύει και για τις εταιρείες που υποβάλλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός τους σε φυσική μορφή στη Δ.Ο.Υ., εκτός αυτών που προβλέπεται κατά περίπτωση ειδικότερη προθεσμία από τις διατάξεις του άρθρου 64 του Κ.Φ.Ε. (περιπτώσεις δ΄, ε΄ και στ΄ της παραγράφου 1).

Όσοι την υποβάλουν μέσα στον Ιούλιο θα δικαιούνται να πληρώσουν με τρεις διμηνιαίες δόσεις, ενώ όσοι τις αφήνουν για Αύγουστο θα πληρώσουν με δύο δόσεις. Αυτό όσον αφορά την πληρωμή στο Δημόσιο, διότι υπάρχει πάντα και η επιλογή της πληρωμής σε δόσεις στην τράπεζα με κάρτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top