Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Υπερψήφισε επί της αρχής η ΔΗΜΑΡ, αλλά καταψήφισε άρθρα

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, επί της αρχής, των άρθρων και των τροπολογιών, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της οδηγίας της ΕΕ για τη λήψη μέτρων καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και τη�� φοροαποφυγής.

Το νομοσχέδιο που αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον και ως πρώτο κοινοβουλευτικό τεστ για τη στάση της ΔΗΜΑΡ μετά την απόσυρση των υπουργών της από το κυβερνητικό σχήμα, ψηφίστηκε επί της αρχής από την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, η οποία όμως καταψήφισε συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου, ενώ καταψήφισαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Με το νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα στην ελληνική φορολογική διοίκηση, ανταλλαγής και χρήσης πληροφοριών σε φορολογικά θέματα, ώστε να διευκολυνθεί ο εντοπισμός εισοδημάτων που φοροδιαφεύγουν και να ενισχυθεί το σύστημα είσπραξης των φόρων με τη συνδρομή άλλων κρατών-μελών της ΕΕ.

Εισάγονται επίσης διατάξεις που αφορούν την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων, προκειμένου να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες στην ελληνική οικονομία, που θα εγγυώνται ασφάλεια, εμπιστοσύνη και διαφάνεια, ενώ πλέον δεν θα επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά θα χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους.

Ακόμη, αναμορφώνεται το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ) και περιέχονται μία σειρά διατάξεις που αφορούν τη θεσμοθέτηση του μητρώου των τραπεζικών λογαριασμών. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top