Επιβεβαιώνει και η αυστριακή OMV για τον αγωγό ΤΑΡ: «Χάσαμε»!

Ήταν ο βασικός μέτοχος του Nabucco West

Την είδηση που σας έχει μεταδώσει το star.gr για τελική επιλογή του ΤΑΡ για τη μεταφορά του αζέρικου αερίου στην Ευρώπη, επιβεβαιώνει η αυστριακή ενεργειακή εταιρεία OMV, βασικός μέτοχος του «αντίπαλου δέους» Nabucco West.

Με επίσημη ανακοίνωσή της πριν από λίγη ώρα, η OMV τόνισε ότι ενημερώθηκε γι�� την απόφαση του Shah Deniz και πως νικητής είναι ο ΤΑΡ, καθώς ο αγωγός της Nabucco West έχασε το διαγωνισμό για την μεταφορά φυσικού αερίου από την περιοχή της Κασπίας στην Κεντρική Ευρώπη. Η OMV, βέβαια, στην ανακοίνωσή της δεν αναφέρει ποιος αγωγός επελέγη, αλλά η μόνη ανταγωνιστική πρόταση είχε γίνει από τον ΤΑΡ.

Στην ίδια ανακοίνωση η OMV αναφέρει ότι θα αποδεχθεί την απόφαση της κοινοπραξίας παρόλο που η ίδια εκτιμά ότι η προσφορά του Nabucco ήταν ανταγωνιστική και πληρούσε όλα τα κριτήρια.

Η τυπική πλέον ανακοίνωση για την επιλογή του κονσόρτιουμ έχει προγραμματιστεί για μεθαύριο Παρασκευή στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα θα γίνει η υπογραφή της συμφωνίας στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» από εκπροσώπους της ελληνικήςμ κυβέρνησης και τής ετατρείας που διαχειρίζεται τον αγωγό ΤΑΡ.