Ακούστηκαν μέχρι το Σύνταγμα: «Μαλλιά κουβάρια» Στουρνάρας-Καμμένος στη Βουλή!

Έρχεται κούρεμα στις ελληνικές καταθέσεις; - Οι «απειλές» και τα «δεν φοβάμαι»

Ακούστηκαν μέχρι το Σύνταγμα: «Μαλλιά κουβάρια» Στουρνάρας-Καμμένος στη Βουλή!

Μέχρι το Σύνταγμα ακούστηκαν ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Πάνος Καμμένος οι οποίοι είχαν εντονότατο διάλογο στη Βουλή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Οικονομικών έκανε ειδική μνεία στη σημασία της πολιτικής σταθερότητας αλλά και της κυβερνητικής συνοχής για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας: «Έχουμε θετικές ενδείξεις ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα και υπάρχει ελπίδα. Και υπάρχουν υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις: η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές οι οποίοι έχουν το θάρρος της γνώμης και μας βοηθάνε για να βγάλουμε την χώρα από το αδιέξοδο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Μετά την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, έλαβε το λόγο ο Πάνος Καμμένος ο οποίος ρώτησε εάν υπάρχει θέμα κουρέματος των καταθέσεων σε περίπτωση που χρειαστεί ανακεφαλαιοποίηση μια τράπεζα: «Κύριε υπουργέ, αναλαμβάνετε την πολιτική, την αστική και την ποινική ευθύνη να διαβεβαιώσετε τους Έλληνες ότι δεν πρόκειται να έρθει τρίτο μνημόνιο το οποίο θα περιλαμβάνει κούρεμα καταθέσεων;».

Η απάντηση του Γιάννη Στουρνάρα έχει διπλή ανάγνωση. Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι είναι εξασφαλισμένες οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ, αποφεύγοντας να πάρει θέση για μεγαλύτερα ποσά.

Ακολούθησε νέα ερώτηση του προέδρου των ΑΝΕΛ σε πολύ υψηλούς τόνους για το εάν η ελληνική κυβέρνηση πλήρωσε τις προηγούμενες μέρες ένα ομόλογο στο 100% της αξίας του. Η απάντηση του Γιάννη Στουρνάρα ότι… δεν απαντά έκανε έξω φρενών τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος αναψοκοκκινισμένος άρχισε τις φωνές!

Ακολουθεί ο πολύ έντονος διάλογος:

Καμμένος: Πληρώθηκε στο 100%; Ναι ή όχι;

Στουρνάρας: Δεν θα απαντήσω.

Καμμένος: Τι δεν απαντάτε;;;;

Στουρνάρας: Δεν απαντώ!

Καμμένος: Τι δεν απαντάτε;; Από την τσέπη σας βγήκαν ή από το ελληνικό Κράτος;

Στουρνάρας: Δεν απαντώ!

Καμμένος (με απίστευτα δυνατή φωνή): Δεν απαντάτε αν πλήρωσε το Κράτος εχθές ομόλογο που έληγε;;;

Στουρνάρας: Μη φωνάζετε, δε σας φοβάμαι!

Καμμένος: Που δεν απαντάτε; Στη Βουλή των Ελλήνων;

Στουρνάρας: Μη φωνάζετε, δε σας φοβάμαι.

Καμμένος: Κύριε υπουργέ σας καλώ να απαντήσετε! Χθες πληρώθηκε ομόλογο στο 100% της αξίας του, ναι ή όχι;

Στουρνάρας: Θα δοθούν στοιχεία όταν υπάρξουν.

Λίγο μετά, ο υπουργός Οικονομικών αποφάσισε να απαντήσει τελικά, για να διευκρινίσει ότι η Ελληνική Δημοκρατία ακολουθεί τους νόμους: «Εγώ στην Βουλή θέλω να απαντώ θεμελιωμένα. Η Ελληνική Δημοκρατία πληρώνει σύμφωνα με το νόμο. Δεν πρόκειται εμείς να χρεοκοπήσουμε το κράτος, η Ελληνική Δημοκρατία πληρώνει τα ομόλογα που λήγουν σύμφωνα με το νόμο»…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top