Αιχμές Ρουπακιώτη κατά «συμφερόντων» στην παράδοση του υπουργείου Δικαιοσύνης

«Κάποιοι έλεγαν ότι φταίω για τα πάντα, όλοι κρίνονται» ανέφερε

Με αιχμές κατά εκδοτικών συμφερόντων και συγκεκριμένων δημοσιογράφων που επιχείρησαν , όπως είπε με σκωπτικό ύφος, να εμφανίσουν τον ίδιο και τον Αντώνη Μανιτάκη ως υπευθύνους για την διάλυση της τρικομματικής κυβέρνησης, εμφανίστηκε ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης στην τελετή παράδοσης στο νέο υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου.

Με εμφανή πικρία ο κ. Ρουπακιώτης είπε χαρακτηριστικά: «συμμετείχα σε μια κυβέρνηση και με έφλεγε το ενδιαφέρον να υπάρξει αποτέλεσμα, προσπάθησα να υπάρξει αποτέλεσμα. Υπήρξαν και πίκρες και εναντιώσεις τις οποίες βάζω στη γωνία και το μέλλον ελπίζω να τις παραγράψει. Εύχομαι το δείγμα γραφής που υπήρξε από την τρικομματική κυβέρνηση να ενδυναμώσει την κουλτούρα συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων. Άλλωστε όλοι κρίνονται.»

Στη συνέχεια ο κ. Ρουπακιώτης προχώρησε, όπως είπε, σε μια προσωπική εξομολόγηση. «Κάποιοι με είχαν οδηγήσει σε κρίση συνείδησης λέγοντας ότι, ο Ρουπακιώτης φταίει για τα πάντα, μου δημιούργησαν ένα συνειδησιακό πρόβλημα. Κάποιοι είπαν ότι, ο Ρουπακιώτης και ο Μανιτάκης είναι υπουργοί για γέλια και για κλάματα και αναρωτήθηκα, εγώ που δεν μπορώ να σπρώξω ούτε κουβαρίστρα έριξα το καράβι στη ξέρα; Άρα είχα δύναμη. Kαι σκέφτηκα έγκριτοι αυτοί που τα λένε όπως ο καθημερινός κελαηδιστής, έγκριτα και αυτά που λένε, άλλωστε εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχουν ούτε συγκροτήματα συμφερόντων ούτε χαλκεία ψευδολογιών. Το εξομολογήθηκα στον Παναγιώτη τον οδηγό μου, γιατί εγώ κυκλοφορώ μόνος μου στους δρόμους χωρίς αστυνομικούς και μου είπε άστο υπουργέ μου το παίρνω πάνω μου εγώ», συμπλήρωσε με σκωπτικό ύφος ο κ. Ρουπακιώτης.

Η τελετή έγινε σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα και με θερμό εναγκαλισμό μεταξύ του απερχόμενου και του νέου υπουργού, Χ. Αθανασίου, τον οποίο χαρακτήρισε «γνώστη του αντικειμένου» και «υπηρέτη της δικαιοσύνης».

Ο κ. Αθανασίου αντέτεινε ότι έρχεται να διαδεχτεί έναν έντιμο άνθρωπο, εργάτη του δικαίου, το έργο του οποίου του οποίου «ελπίζω και εύχομαι να συνεχίσω».

«Υπάρχουν διαφορές αλλά αυτές θα αμβλυνθούν γιατί δεν είναι σοβαρές. Το ζήτημα είναι η σύνθεση και αυτό θα κάνουμε. Προσβλέπω σε συνεργασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος και άλλες θεσμικές δράσεις», τόνισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top