Χαμόγελα και καλή διάθεση στην ορκωμοσία – Σαμαράς: Ούτε δευτερόλεπτο χαμένο!

Σε λίγο η πρώτη, πανηγυρική συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου

Χαμόγελα και καλή διάθεση στην ορκωμοσία – Σαμαράς: Ούτε δευτερόλεπτο χαμένο!

Με χαμόγελα και καλή διάθεση έγινε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όπου ορκίστηκαν μόλις 27 υπουργοί αν και τα μέλη της κυβέρνησης είναι 42! Ο λόγος ήταν ότι κάποιοι κράτησαν τα χαρτοφυλάκια τους.

Άλλοι ήταν «παλιοί», άλλοι «πρωτάκια», ωστόσο τα βλέμματα τράβηξαν οι μόλις 4 γυναίκες του νέου υπουργικού συμβουλίου και ειδικά η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή.

1944878.jpg
Ο λόγος δεν ήταν μόνο η υπουργοποίησή της σε… δεύτερη φάση (μετά την ‘άρνηση της Σοφίας Βούλτεψη) αλλά και το εντυπωσιακό λαχανί φόρεμα που επέλεξε για την ορκωμοσία!

Εντύπωση προκάλεσε, πάντως, ο ένθερμος χαιρετισμός του Άδωνι Γεωργιάδη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Τα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου κατευθύνθηκαν μετά την ορκωμοσία στη Βουλή όπου από στιγμή σε στιγμή ξεκινά η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

1944877.jpg
Εκεί ο πρωθυπουργός αναμένεται να ευχηθεί «σιδεροκέφαλοι» στους υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης αλλά και να ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει όχι απλά περιθώριο περιόδου προσαρμογής για αυτή την κυβέρνηση αλλά ούτε και δευτερόλεπτο για χάσιμο!

Προσερχόμενα στη Βουλή, πάντως, τα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου δεν θέλησαν στην πλειοψηφία τους να κάνουν δηλώσεις.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, από τους λίγους που μίλησε στους δημοσιογράφους δήλωσε πως η χώρα είναι «σε καλύτερη θέση απ’ ότι ήταν 12 μήνες πριν» και πως «έχει πλέον σταθεροποιηθεί η οικονομία».

«Με όρεξη για δουλειά, όπως και όλοι οι συνάδελφοί μου, για το καλό της πατρίδας και του τόπου. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε» δήλωσε από την πλευρά του ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top