Νίκος Δένδιας: «Χρειαζόμαστε δέκα εκατομμύρια πυρ��φύλακες»

Αναγκαία η περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών

Νίκος Δένδιας: «Χρειαζόμαστε δέκα εκατομμύρια πυροφύλακες»

​Πρώτη δημοσίευση:23/06/13,23:50

Την ανάγκη για την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και δραστηριοποίησης των πολιτών, επεσήμανε με άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο Νίκος Δένδιας.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνει πως «χρειαζόμαστε δέκα εκατομμύρια πυροφύλακες», τονίζοντας πως «από εμάς τους ίδιους και από την αλλαγή της νοοτροπίας μας εξαρτάται κατά μέγα μέρος εάν το φετινό καλοκαίρι θα επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος. Ή αν αντιθέτως θα εξακολουθήσουμε να τα «φορτώνουμε» όλα στο ανήμπορο κράτος».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «η οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπεται να συνιστά παράγοντα υπεκφυγής από τις ευθύνες μας ούτε πρέπει να μετατραπεί σε άλλοθι αδράνειας. Υπάρχουν αντικείμενα της κυβερνητικής, όπως και της συλλογικής κοινωνικής δράσης, στα οποία δεν χωρούν ελαφρυντικά σε περίπτωση μιας ατυχούς και επιπόλαιης διαχείρισης».

Για να καταλήξει, πως «πρέπει να περάσουμε από την παρακμιακή νοοτροπία του "κάθομαι στο καφενείο και παίρνω ίσως, αν δεν βαριέμαι, τηλέφωνο την Πυροσβεστική", στην καθολική συστράτευση των πολιτών απέναντι στον υπαρκτό και παρόντα κίνδυνο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top