Σαμαράς μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ: Μείναμε όρθιοι και συνεχίζουμε

«Εταίρος πλήρους ευθύνης ο Βενιζέλος» αναφέρει ο πρωθυπουργός

Σαμαράς μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ: Μείναμε όρθιοι και συνεχίζουμε

​Αισιόδοξος πως μετά την "καταιγίδα"… αποχώρησης του Φώτη Κουβέλη από την τρικομματική, θα βγει και πάλι το ουράνιο τόξο για την κυβέρνηση είναι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς .

«Μείναμε όρθιοι και συνεχίζουμε με νέα αποφασιστικότητα» διαμηνύει ο Αντώνης Σαμαράς, δίνοντας τα εύσημα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλο, τον οποίο και χαρακτηρίζει «εταίρο πλήρους ευθύνης», ο οποίος πρέπει να αποκτήσει «σημαντικό ρόλο» στο νέο σχήμα.

«Δεν θα την πατήσουμε ξανά, πρέπει να μάθουμε να συνεννοούμαστε» δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, αφήνοντας αιχμές για τη στάση του Φώτη Κουβέλη.

«Δεν ξέρω γιατί άλλαξε στάση. Δεν θέλω να διατυπώνω δημόσια υποθέσεις. Ξέρω όμως ότι είχε βρεθεί συμφωνία την Τετάρτη το βράδυ»(...) Το μόνο που επρόκειτο να λύσουμε την Πέμπτη το βράδυ ήταν ο αριθμός των προερχόμενων από την ΕΡΤ που θα υπέγραφαν τρίμηνη σύμβαση. Τελικώς δέχθηκα να φτάσουν τις 2.000 άτομα για να εξασφαλίσουμε συμφωνία όλων. Αλλά ο κ. Κουβέλης δεν δέχθηκε ούτε αυτό ούτε όλα τα προηγούμενα που είχε δεχθεί την Τετάρτη. Λυπάμαι ειλικρινώς για αυτό. Αλλά εμείς έπρεπε να προχωρήσουμε».

Παρά τις αντιδράσεις από τους εργαζόμενους και την αντιπολίτευση, ο κ. Σαμαράς υπερασπίζεται την απόφασή του για την ΕΡΤ, την οποία χαρακτηρίζει «κραυγαλέα περίπτωση αδιαφάνειας και σπατάλης». Όπως επισημαίνει, ήταν συνειδητή επιλογή να καταργηθεί η ΕΡΤ, αλλά το «μαύρο» στις οθόνες δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός επίσης ασκεί σφοδρή επίθεση στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι εύχεται η χώρα να αποτύχει, ενώ τού εύχεται «καλή επιτυχία με τις συνιστώσες του».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top