ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Μπροστά ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ-Καθίζηση για ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται υπέρ των χειρισμών Σαμαρά για την ΕΡΤ

Ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό δείχνει νέα δημοσκόπηση της «Rass», με τη Νέα Δημοκρατία να έχει προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, και το ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ να παρουσιάζουν καθίζηση.

Η δημοσκόπηση ολοκληρώθηκε τη μέρα που ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ανακοίνωσε πως η ΔΗΜΑΡ αποχωρεί από την τρικομματική κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικό είναι, πως για πρώτη φορά στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 4%, ενώ η ΔΗΜΑΡ μόλις 3%.

Η ΝΔ παρουσιάζει οριακή άνοδο στο ποσοστό της, το ίδιο και ο Σ��ΡΙΖΑ, με τη διαφορά ανάμεσα τους να βρίσκεται στο 1,1%.

ΝΔ: 24,8%

ΣΥΡΙΖΑ: 23,7%

ΠΑΣΟΚ: 4%

ANEΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ: 4,1%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 8,1%

ΔΗΜΑΡ: 3%

ΚΚΕ: 4,7%

Μεγάλο προβάδισμα έχει ο Αντώνης Σαμαράς ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός, συγκεντρώνοντας ποσοστό 46,8%, έναντι 33,4% του Αλέξη Τσίπρα.

Πρώτη, είναι η ΝΔ όμως και στην παράσταση νίκης, με ποσοστό 54,4%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με 38,6%.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ:

Καθολικό τους αίτημα, είναι να μειωθεί το προσωπικό της ΕΡΤ, αλλά και να εξορθολογιστεί η λειτουργία της.

Μια εβδομάδα μετά το «λουκέτο», η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, 72,7% παίρνει το μέρος του Αντώνη Σαμαρά. Το ίδιο και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ!

Χαρακτηριστικό είναι πως μόνο 1 στους 3 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τη θέση Τσίπρα ν΄ανοίξει η ΕΡΤ και να συνεχίσει να λειτουργεί όπως πριν.

Το 59,6% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ν΄ανοίξει η ΕΡΤ μόνο αφού το προσωπικό μειωθεί και η λειτουργία της εξορθολογιστεί.

Το ίδιο και οι ψηφοφόροι της ΔΗΜΑΡ, σε ποσοστό 78,8%.

Παράλληλα, το 61,8% των πολιτών θέλει να εξαντλήσει την τετραετία η κυβέρνηση, κάτι το οποίο είναι κοινό αίτημα των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων, πλην του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στέλνουν κι ένα μήνυ��α στον αρχηγό τους, μιας και το 70,7% θεωρεί πως ένα χρόνο μετά τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας έχει μετατοπιστεί από τη σκληρή αντιμνημονιακή του στάση, και έχει πιο ήπιες και κεντρώες θέσεις.

Χαρακτηριστικό είναι, πως 2 στους 3 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνουν δυσαρεστημένοι από αυτή τη στροφή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top