Άρχισαν τα όργανα στη ΔΗΜΑΡ: Μπράβο μας, γίναμε μια ήπια εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ!

«Το άλμα στο κενό έγινε μεγενθύνοντας αδικαιολόγητα μια διαφωνία»

Άρχισαν τα όργανα στη ΔΗΜΑΡ: Μπράβο μας, γίναμε μια ήπια εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ!

Σοβαρό εσωτερικό πρόβλημα έχει προκαλέσει στη ΔΗΜΑΡ η στάση του Φώτη Κουβέλη να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και να ζητήσει την παραίτηση των υπουργών του κόμματός του.

Αν και τα «όργανα» είχαν αρχίσει να βαράνε ήδη από χθες, σήμερα το χάσμα μεταξύ όσων επιθυμούσαν να παραμείνει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση και όσων ζήτησαν να φύγει από αυτή μοιάζει να βαθαίνει ολοένα και περισσότερο.

Έτσι πριν από λίγη ώρα, τέσσερα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ (Γιάννης Αντωνίου, Γεράσιμος Γεωργάτος, Σταύρος Λιβαδάς, Δώρα Τσικαρδάνη) προέβησαν σε δήλωση-φωτιά με την οποία κάνουν λόγο για «άλμα στο κενό», για «αδικαιολόγητη μεγέθυνση μιας διαφωνίας για την ΕΡΤ» και για λιγοψυχία της ΔΗΜΑΡ τώρα που είναι η κρίσιμη ώρα της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.

Μάλιστα, δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν σκληρή γλώσσα χαρακτηρίζοντας πλέον τη ΔΗΜΑΡ ως «μια ήπια εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ».

Ολόκληρη η δήλωση των τεσσάρων μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ:

«Το άλμα στο κενό έγινε.

Η Δημοκρατική Αριστερά μεγεθύνοντας αδικαιολόγητα μια διαφωνία της ως προς το εργασιακό καθεστώς στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, αποφάσισε να εγκαταλείψει την κυβέρνηση.

Η κίνηση αυτή, φοβόμαστε πως επικαλείται τον αδιαμφισβήτητο πολιτικό τυχοδιωκτισμό της ΝΔ ως πρόσχημα για την απόσειση του βάρους των κυβερνητικών ευθυνών.

Η ΔΗΜΑΡ, ενώ η κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα επιβάλλει ενεργότερη συμμετοχή και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, εγκαταλείπει την εθνική προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση, αποδομεί την ιδέα της αριστεράς της ευθύνης, επιστρέφοντας ουσιαστικά στα ειωθότα του αριστερού αρνητισμού, ως μια ήπια εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ.

Το αφήγημα της ανο��ής και της προγραμματικής αντιπολίτευσης που θα προβληθεί ως εναλλακτική στην κυβερνητική συμμετοχή δεν έχει ακροατήριο και θα είναι αυτοκτονικό ως προς τα αποτελέσματά του.

Γιάννης Αντωνίου

Γεράσιμος Γεωργάτος

Σταύρος Λιβαδάς

Δώρα Τσικαρδάνη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top