Πάνω από 6.500 οι offshore με ακίνητα στην Ελλάδα - Μαυραγάνης: Φύλλο & φτερό τα στοιχεία

«Έχει ξεκινήσει συστηματική αντιμετώπιση του φαινομένου»

«Έχει ξεκινήσει συστηματική αντιμετώπιση του φαινομένου» υποστήριξε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης στη Βουλή.

Ποιο φαινόμενο; Των offshore στην Ελλάδα! Σύμφωνα με τον κ. Μαυραγάνη, πάνω από 6.500 (για την ακρίβεια, 6.575) είναι οι offshore εταιρείες με ακίνητα στη χώρα μας, πράγμα που σημαίνει πως δεκάδες εκ. ευρώ θα μπορούσαν να μπουν στα ταμεία του Κράτους από τη φορολόγησή τους.

«Το πρόβλημα των εξωχώριων (offshore) εταιριών είναι τεράστιο και φυσικά δεν είναι ελληνικό. Είναι ένα διεθνές φαινόμενο και έχει αναγνωριστεί και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάνουν φοροδιαφυγή και χρησιμοποιούνται και για ξέπλυμα χρήματος. Το πρόβλημα ξεκινάει για το φορολογικό σύστημα μιας χώρας γιατί αυτές δεν μοιράζουν κέρδη. Χρησιμοποιούνται αυτά τα κέρδη ποικιλοτρόπως για να μην φορολογούνται» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Οικονομικών.

«Πολύ σύντομα στο νέο φορολογικό νόμο έρχονται μέτρα για τις offshore» κατέληξε ο κ. Μαυραγάνης, ο οποίος με νόημα πρόσθεσε: «Ελπίζω ότι τουλάχιστον ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα άρθρα θα τα ψηφίσει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top