Σαμαράς: Μας μένουν άλλα τρία χρόνια κυβέρνησης. Θα συνεχίσω όπως και να ‘ναι

Αιχμές για Κουβέλη: Είχαμε συμφωνήσει αλλά έκανε πίσω

Σαμαράς: Μας μένουν άλλα τρία χρόνια κυβέρνησης. Θα συνεχίσω όπως και να ‘ναι

Πρώτη ανάρτηση: 21/06/2013 00:38

«Κλείσαμε έναν χρόνο κυβέρνησης, μας μένουν άλλα τρία χρόνια» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός σε διάγγελμά του από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Από την πρώτη στιγμή είπα ότι προτεραιότητα μας είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ, να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της και να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις, για να έρθει η ανάκαμψη το ταχύτερο. Με ορίζοντα τετραετίας πάντα» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «πρέπει να συνεχιστεί το έργο της κυβέρνησης».

«Είχαμε μια σοβαρή διαφωνία για το ζήτημα της ΕΡΤ και κάνουμε προσπάθειες να αποκατασταθεί η ενότητα» σημείωσε ο κ. Σαμαράς, αφήνοντας αιχμές για τον Φώτη Κουβέλη.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ χθες είχε συμφωνήσει σε μεταβατική λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης (όπως την περιέγραψε ο κ. Βενιζέλος) και σήμερα εμφανίστηκε να ζητά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την αναδιάρθρωση της εν λειτουργία: «Η ΔΗΜΑΡ επέλεξε να μη στηρίξει τελικά τη λύση. Ο κ. Βενιζέλος θαρραλέα τη στηρίζει. Θέλω να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Αλλά θα συνεχίσω όπως και να ‘ναι».

«Το "μαύρο" θα φύγει. Αλλά στο αμαρτωλό καθ��στώς δεν πρόκειται να επιστρέψουμε. Το ΣτΕ θεωρεί ότι έχει καταργηθεί η ΕΡΤ» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

«Θέλω να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Αλλά θα προχωρήσω και χωρίς. Πάντα με ορίζοντα τετραετίας. Ελπίζουμε στη στήριξη της ΔΗΜΑΡ. Έχει δίκιο ο κ. Βενιζέλος που λέει ότι κάποιοι σηκώνουν το σύνολο της ευθύνης και κάποιοι κατά περίσταση. Μας μένουν άλλα τρία χρόνια. Θα τα εξαντλήσουμε» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top