Μήνυμα σταθερότητας από Βενιζέλο: Ορίζοντα 4ετίας η κυβέρνηση αλλά με νέους όρους

«”Ναι” Σαμαρά για άμεση εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης με 2.000 εργαζομένους»

Μήνυμα σταθερότητας από Βενιζέλο: Ορίζοντα 4ετίας η κυβέρνηση αλλά με νέους όρους
Μήνυμα σταθερότητας έστειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την Ιπποκράτους, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να βάζει φρένο σε ενδεχόμενο κίνδυνο πρόωρων εκλογών μετά και τη σημερινή ατελέσφορη κατάληξη της σύσκεψης των αρχηγών.
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τόνισε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας, ωστόσο έκανε λόγο για απόλυτη ανάγκη να διαμορφωθούν «νέοι όροι στην συγκυβέρνηση» και κάλεσε τη ΔΗΜΑΡ να παραμείνει με τους νέους όρους: «Είναι σαφές ότι έχει ανοίξει ζήτημα για τ��ν ίδια την υπόσταση και την προοπτική της κυβέρνησης, ζήτημα πολιτικής σταθερότητας» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε αφήνοντας αιχμές προς τη ΔΗΜΑΡ: «Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση πρέπει να έχει ορίζοντα τετραετίας. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ανεχθεί το κατ’ επιλογή, το α λα καρτ. Όταν μετέχουμε σε μια ευθύνη, μετέχουμε. Θέλουμε η κυβέρνηση να συνεχίσει ως τρικομματική. Ζητούμε να μείνει η ΔΗΜΑΡ με τους νέους όρους με τους οποίους θα διαμορφωθεί η κυβέρνηση».
Παράλληλα, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός συμφώνησε στην άμεση εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης με 2.000 εργαζόμενους, πρόταση που –όπως υποστήριξε ο ίδιος- «απέχει από την αρχική θέση μας για επαναλειτουργία της ΕΡΤ (σ.σ.: και όχι γενικά της δημόσιας τηλεόρασης)».
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε σε μια μεταβατική φάση όπου θα υπάρξει άμεση εκπομπή προγράμματος κανονικού και όχι ψυχαγωγικού, λειτουργία και των τριών καναλιών της δημόσιας τηλεόρασης, την άμεση επαναπρόσληψη 2.000 εργαζομένων με ειδική μέριμνα για τα μουσικά σύνολα, τον ορισμό ειδικού υφυπουργού εκτός ΝΔ για το θέμα της αναδιάρθρωσης της δημόσιας τηλεόρασης και την αναζήτηση βοήθειας από τεχνικό σύμβουλο (πχ. BBC).
«Η μεταβατική λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης μας επιτρέπει να συζητήσουμε για το πολύ πιο μεγάλο θέμα που είναι η διακυβέρνηση και η πορεία του τόπου και η επαναθεμελίωση της κυβερνητικής συνεργασίας» πρόσθεσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ άφησε έμμεσες αιχμές και για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ενώ με νόημα τόνισε πως «πρέπει να λειτουργούν με διαφάνεια και σοβαρότητα οι κοινοβουλευτικοί θεσμοί και τα συντονιστικά όργανα των κομμάτων».
«Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές, το έχω ξαναπεί. Δεν θέλει ο κόσμος εκλογές. Θέλουμε να είναι μια κυβέρνηση με προοδευτικά χαρακτηριστικά» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top