Τσίπρας «Θίασος της συμφοράς η τρικομματική κυβέρνηση»

«Ο Πρωθυπουργός αγνοεί το Σύνταγμα»

Ο Πρωθυπουργός αγνοεί το Σύνταγμα και τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και επιμένει στο μαύρο στο δημόσιο σήμα της ΕΡΤ, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Καβάλα, τονίζοντας πως οι μάσκες έπεσαν καθώς οι θιασώτες της «νομιμότητας» δεν έχουν σταματήσει να παρανομούν εδώ και ένα χρόνο.

«Στην αρχή κατέστειλαν με τα ΜΑΤ τις λαϊκές κινητοποιήσεις και έπνιξαν στα χημικά στις πλατείες όλης της χώρας.
Στη συνέχεια, υπέκλεψαν την ψήφο του λαού στις εκλογές, λέγοντας ασύλληπτα ψέματα, συκοφαντώντας, τρομοκρατώντας και απειλώντας. Αμέσως μετά, κατάργησαν το ίδιο το κοινοβούλιο, αφού η χώρα κυβερνάται με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τα σύγχρονα Βασιλικά Διατάγματα, και πολυνομοσχέδια ψηφισμένα σε ένα άρθρο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο στόχαστρο του κ. Τσίπρα βρέθηκαν και οι κυβερνητικοί εταίροι: «Παρακολουθήσαμε ξανά και ξανά την ίδια παράσταση των τριών πολιτικών αρχηγών.

»Που όλο διαφωνούν και όλο συμβιβάζονται.

»Γιατί παρά τις ��ιαφορές τους, αυτό που τους ενώνει είναι ο πόθος τους να παραμείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες της εξουσίας. Και φυσικά ο φόβος τους ότι όποτε κι αν αποφασίσουν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις κερδίσει και με διαφορά».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει να κλείσει δέκα νοσοκομεία, 200 σχολεία και παιδικούς σταθμούς, ΔΥΟ, πανεπιστήμια και την ΕΑΣ.

«Το success story των μνημονίων είναι η απογείωση της επίσημης ανεργίας από 11,2% σε 27% μέσα στα τρία χρόνια», επεσήμανε.


Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η επίτευξη σταθερής και πλήρους απασχόλησης μπορεί να γίνει με:


• Με τη δημιουργία θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής απασχόλησης συμβατών με την αξιοπρέπεια και την αναβάθμιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
• Με τη δεύτερη μεγάλη πραγματική μεταρρύθμιση που έχει ο τόπος. Το εργοδοτικό δίκαιο να ξαναγίνει εργατικό δίκαιο.
• Με προσανατολισμό κατά προτεραιότητα των νέων θέσεων εργασίας ��την αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας, της ανεργίας των νέων και της ανεργίας στα φτωχά νοικοκυριά ανέργων με ανήλικα παιδιά.
• Ένα ακόμη βήμα θα είναι η ακύρωση του θεσμικού πλαισίου με το οποίο οι απολύσεις έγιναν πιο φτηνές και εύκολες για τι�� επιχειρήσεις, ειδικά για αυτές που έχουν συνεχή κερδοφορία.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top