Τρίτη και φαρμακερή: Ανοίγουν την ΕΡΤ, κλείνουν τις εκκρεμότητες;

Σε εξέλιξη η σύσκεψη – Με ποιές θέσεις προσήλθαν Βενιζέλος-Κουβέλης

Τρίτη και φαρμακερή: Ανοίγουν την ΕΡΤ, κλείνουν τις εκκρεμότητες;

Τρίτη και φαρμακερή αναμένεται (εκτός απροόπτου) να είναι η σημερινή σύσκεψη των αρχηγών που βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η σύσκεψη ξεκίνησε με πάνω από μισή ώρα καθυστέρηση καθώς (ανεπίσημες) πληροφορίες ήθελαν τον πρωθυπουργό να φθάνει από την Βιέννη όπου βρισκόταν για τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ με καθυστέρηση.

Ήδη, οι τρεις αρχηγοί φάνηκε από χθες να έρχονται σε καταρχήν συμφωνία όχι μόνο για την ΕΡΤ αλλά και για τη λειτουργία της κυβέρνησης καταλήγοντας στην άμεση ανάγκη ανασχηματισμού, επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας και καλύτερου συντονισμού της κυβέρνησης.

Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, Βενιζέλος και Κουβέλης, ενημέρωσαν σήμερα τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων τους και πάνε με κοινή γραμμή στο Μαξίμου ζητώντας την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αρχηγοί θα έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις τόσο για τον αριθμό των εργαζομένων όσο και τις συμβάσεις με τις οποίες θα προσληφθούν στο μεταβατικό στάδιο, μέχρι να γίνει η αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης. Ωστόσο, κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι αυτό δε θα σταθεί εμπόδιο για μια τελική συμφωνία.

Ο κ. Βενιζέλος, πάντως, έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ δε θα κυρωθεί στη Βουλή και πρέπει να αλλάξει.

Άγνωστο παραμένει, την ίδια ώρα, εάν ο Κουβέλης θα πει το «ok» στον οριστικό θάνατο της ΕΡΤ ως όνομα και σήμα και στην εκπομπή ενός μεταβατικού φορέα με άλλο όνομα μέχρι να «στηθεί» η ΝΕΡΙΤ. Η ΚΟ του κόμματος, πάντως, έδωσε το πράσινο φως για μεταβατικό φορέα αρκεί να επαναπροσληφθεί όλο το προσωπικό της ΕΡΤ και μάλιστα με εξάμηνες συμβάσεις.

Το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, διαμηνύει ότι η ΕΡΤ δεν υπάρχει πια και πως ο μεταβατικός φορέας δεν χρειάζεται ούτε τόσο χρόνο (έξι μήνες) ούτε τόσο προσωπικό (2.500 εργαζόμενους) στη μεταβατική του φάση…

Την ίδια ώρα, με ενδιαφέρον αναμένονται οι αποφάσεις για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης αφού ορθάνοικτο είναι το ενδέχομενο να συμμετέχουν ως αντιπρόεδροι οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης αλλά και με πολιτικά στελέχη το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

«Το μόνο σίγουρο είναι», σχολιάζουν και από τα τρία κόμματα της κυβέρνησης, «πως οι πρόωρες εκλογές απομακρύνονται πολύ»…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top