ΚΟ ΔΗΜΑΡ: Δημιουργία μεταβατικού φορέα με επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων της ΕΡΤ

Να είναι καθολικός διάδοχος της ΕΡΤ ο νέος μεταβατικός φορέας

ΚΟ ΔΗΜΑΡ: Δημιουργία μεταβατικού φορέα με επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων της ΕΡΤ

Πρώτη ανάρτηση: 20/06/2013 20:04

Με την ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς για δημόσια ραδιοτηλεόραση με επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων της ΕΡΤ, έως ότου διαμορφωθεί ο νέος φορέας που θα προβλέπει το νέο θεσμικό πλαίσιο, θα προσέλθει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο Φώτης Κουβέλης.

Η ΔΗΜΑΡ θα ζητήσει δηλαδή ο νέος μεταβατικός φορέας να είναι καθολικός διάδοχος της ΕΡΤ. Επίσης όπως εξηγούν ο νέος μεταβατικός φορέας δεν θα λέγεται ΕΡΤ όμως, θα περιλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους και το εργασιακό καθεστώς που υπάρχει.

Το διάστημα «ζωής» του νέου μεταβατικού αυτού σχήματος θα οριστεί μετά από συνεννόηση των πολιτικών αρχηγών.

Η ΔΗΜΑΡ πάντως θεωρεί όπως μετέδωσε το Mega ότι το 6μηνο είναι ένα καλό διάστημα ώστε να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι αλλαγές: μια επιτροπή θα αξιολογήσει όλο το προσωπικό ώστε να αποφανθεί ποιοι πρέπει να αποχωρήσουν και έπειτα θα ιδρυθεί ο νέος φορέας, η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση που θα λειτουργήσει.

Ωστόσο ανοιχτό παραμένει το θέμα της απομάκρυνσης εργαζομένων που είναι διπλοθεσίτες ή επίορκοι (περίπου 384 άτομα) αλλά και όσων έχουν υπογράψει συμβάσεις από τις 17 Ιουνίου του 2012 και μετά.

Η κοινή -κεκλεισμένων των θυρών- συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ, διήρκησε περίπου 2,5 ώρες ενώ δεν έλειψαν οι εντάσεις και η κριτική.

Ωστόσο, όλοι ήθελαν να βρεθεί μια λύση και αυτό που έλεγαν χαρακτηριστικά είναι ότι δεν φοβούνται τον συμβιβασμό αλλά το πού θα γίνει αυτός ο συμβιβασμός.

Γενικότερα πάντως το κλίμα στην ΔΗΜΑΡ δεν είναι συγκρουσιακό.

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση ήταν επίσης τα τέσσερα μέλη της κυβέρνησης που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ – οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης, Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης και ��ι υφυπουργοί Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου και Υγείας Φ. Σκοπούλη – καθώς και οι Τέλης Σαμαντάς, Κ. Σπυρόπουλος, Γ. Μπράμος, στελέχη της ΔΗΜΑΡ που είχαν αναλάβει θέσεις ευθύνης ΕΡΤ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top