Κουίκ: Να μην «παραδώσουμε» την Αλβανία στα χέρια της Τουρκίας

Τη συμπαράσταση της Ελλάδας ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος

Κουίκ: Να μην «παραδώσουμε» την Αλβανία στα χέρια της Τουρκίας

Τη συμπαράσταση της Ελλάδας ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων στους Έλληνες βουλευτές που βρίσκονται στα Τίρανα, ως παρατηρητές στις κρίσιμες εθνικές εκλογές της Κυριακής, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην νέα εποχή της γειτονικής χώρας.

«Ελάτε πιο κοντά στην Αλβανία τώρα που είναι η πιο κρίσιμη στιγμή της διαμόρφωσής της ως κράτος με ευρωπαϊκή προοπτική» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος στη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές Φωτεινή Πιπιλή, Γιώργος Βαρεμένος και Πέτρος Τατσόπουλος και ο Γιώργος Χαμπούρης της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Οργανισμών της Βουλής των Ελλήνων.

Στα Τίρανα βρίσκεται και ο βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ ως παρατηρητής του ΟΑΣΕ.

«Εξακολουθούμε να είμαστε μία καθοριστική γειτονική χώρα σε ό, τι αφορά την οικονομία της Αλβανίας, παρόλο που μας «καταδιώκουν» οι Τούρκοι με τις δικές τους επενδύσεις. Αυτό είναι που πρέπει να προσέξουμε, να αναχαιτίσουμε και να μειώσουμε όσο γίνεται περισσότερο. Την αυξανόμενη επιρροή της Άγκυρας» τόνισε ο κ. Κουίκ μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Επίσης, θα πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή στις αυξανόμ��νες δράσεις εκείνων, που μέσα και από τα δύο μεγάλα κόμματα, του Μπερίσα και του Ράμα, ανεβάζουν τις στροφές στο τσάμικο ζήτημα που εγείρουν. Μιλάμε για τους Τσάμηδες, που μέσα σ' όλα τάχθηκαν και στο πλευρό των Ναζί, στη γερμανική εισβολή του '40. Το λέω, για να μην ξεχνιόμαστε» κατέληξε ο ίδιος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top