Διαβάστε στο star.gr: Τα σενάρια του ανασχηματισμού

«Μπαίνουν» ως αντιπρόεδροι Βενιζέλος και Κουβέλης;

Πολύ βαθιά προχώρησε η συζήτηση στη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αφού εκτός από μείζον -όπως εξελίχθηκε- θέμα της ΕΡΤ, τέθηκαν τα θέματα της νέας προγραμματικής συμφωνίας, του ανασχηματισμού και της βελτίωσης του συντονισμού στην κυβέρνηση.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι εάν η συζήτηση αυτή είχε γίνει νωρίτερα τότε δεν θα είχαν παρουσιαστεί αυτά τα προβλήματα.

Ο Αντώνης Σαμαράς, από την πλευρά του, παρενέβη για να υπογραμμίσει ότι ο ίδιος ήταν που κατέθεσε την πρόταση των 9 σημείων, ενώ ο Φώτης Κουβέλης επεσήμανε ότι δεν θα πρέπει να γίνουν πάλι στο μέλλον αιφνιδιασμοί και μονομερείς αποφάσεις.

Τα κλειδιά για αλλαγές στην κυβέρνηση είναι:

• Αν θα γίνουν αντιπρόεδροι της κυβέρνησης ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης

• Αν θα γίνουν υπουργοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ (σήμερα τα δύο κόμματα συμμετέχουν με μη πολιτικά στελέχη)

• Η δημιουργία γραμματείας συντονισμού για να βελτιωθεί η λειτουργία της κυβέρνησης και η επικοινωνία μεταξύ των τριών κομμάτων που τη στηρίζουν.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, πάντως, από την πλευρά της μιλώντας στο Mega υποστήριξε ότι πρέπει να «μπουν» στην κυβέρνηση ως αντιπρόεδροι οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top