"Οι τρεις αρχηγοί ΠΡΕΠΕΙ να συναισθανθούν το μέγεθος των ευθυνών τους"

Η Ν.Μπακογιάννη μιλά για τις πολιτικές εξελίξεις

"Οι τρεις αρχηγοί ΠΡΕΠΕΙ να συναισθανθούν το μέγεθος των ευθυνών τους"

​Αισιόδοξη πως στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα βρεθεί η "χρυσή τομή" για την ΕΡΤ εμφανίστηκε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, εκτιμώντας παράλληλα πως οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα ταχθούν υπέρ της θεσμικότερης λειτουργίας της κυβέρνησης.

«Σήμερα τα μεγάλα προβλήματα είναι η κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ και στην Παιδεία, εκεί πρέπει να πετύχουμε. Οι τρεις αρχηγοί πρέπει να συναισθανθούν το μέγεθος των ευθυνών τους και να προχωρήσουν σε μια λύση ανάλογη με αυτή με τις τρίμηνες συμβάσεις στην τέως ΕΡΤ όπως θα λέγεται ο νέος φορέας, στη δημόσια τηλεόραση, διότι δεν μπορεί να υπάρξει, υπάρχει πλέον δεδικασμένο στο όλο θέμα, άρα να προχωρήσουμε εκεί και να μπορέσει αύριο να υπάρξει μια κυβέρνηση η οποία να μπορεί να είναι αποτελεσματική και να λειτουργήσει λογικά. Και να λειτουργεί θεσμικά» σημείωσε η κα Μπακογιάννη, μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία ώρα Mega.

Η βουλευτής της ΝΔ, επισήμανε ότι εάν αυτή η κυβέρνηση αποτύχει και τα τρία κόμματα θα πληρώσουν το τίμημα και ότι "πολύ λιγο ενδιαφέρει" ποιος θα το πληρώσει λίγο παραπάνω και ποιος λίγο λιγότερο.

Για την κ.Μπακογιάννη , η σωστή λειτουργία της κυβέρνησης διαγράφεται μέσα από την συμμετοχή σε αυτήν τόσο του Ευάγγελου Βενιζέλου όσο και του Φώτη Κουβέλη.

«Αυτή τη στιγμή λοιπόν μια θεσμική και σωστή λειτουργία της κυβέρνησης, δηλαδή με τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη μέσα στην κυβέρνηση, αντιπροέδρους αυτής της κυβέρνησης, με πολιτικά στελέχη τα οποία θα πάρουν την ευθύνη των πράξεών τους, με μια προγραμματική συμφωνία η οποία θα λέει ότι κύριοι θα αποφασίζουμε από κοινού. Και ένα υπουργικό ��υμβούλιο και μια κυβερνητική επιτροπή που θα λειτουργεί με πρακτικά, διότι όταν λέω με πρακτικά έχει σημασία», υπογράμμισε.

Δείτε ένα απόσπασμα από το mega

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top