Παρασκήνιο-φωτιά: Σενάρια ακόμη και για κυβέρνηση 153 βουλευτών αν φύγει η ΔΗΜΑΡ!

Μόνο στο star.gr: Η πρόταση Κουβέλη στη σύσκεψη - Ποιο το μεγάλο «αγκάθι»

Παρασκήνιο-φωτιά: Σενάρια ακόμη και για κυβέρνηση 153 βουλευτών αν φύγει η ΔΗΜΑΡ!

Ρεπορτάζ: Αλέξης Διακόπουλος

Μέσα στη σύσκεψη των αρχηγών διαπραγματεύσεις-φωτιά και έξω από τις κλειστές πόρτες… παρασκήνιο-φωτιά!

Δεδομένης της απόλυτης ρευστότητας της κατάστασης, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν αφού -όπως φαίνεται- ακόμη και τα κομματικά επιτελεία ετοιμάζουν plan B ή ακόμη και… C!

Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, υπάρχει ένα σενάριο ακόμη και πίσω από την άκαμπτη στάση του Φώτη Κουβέλη. Το σενάριο αυτό κάνει λόγο για ενδεχόμενη αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ και για συγκυβέρνηση 153 βουλευτών με στήριξη από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Από την Ιπποκράτους, πάντως, διαμηνύουν ότι ενδεχόμενη αποχώρηση του Φώτη Κουβέλη από την κυβέρνηση θα καταστήσει δύσκολη αν όχι αδύνατη την παραμονή και του ΠΑΣΟΚ...

Όπως τόνισαν στελέχη της κυβέρνησης, ένα τέτοιο σενάριο θεωρείται «ακραίο» και συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες, ωστόσο κανείς δεν είναι σε θέση να αποκλείσει τίποτα αυτή τη στιγμή.

Η πρόταση Κουβέλη στη σύσκεψη - Ποιο είναι το μεγάλο «αγκάθι»

Προτού ξεκινήσει η συνάντηση των αρχηγών, πληροφορίες ήθελαν τον Φώτη Κουβέλη να πηγαίνει με δική του πρόταση για να δοθεί ένα αίσιο τέλος στην «περιπέτεια» με την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, η πρόταση αυτή αφορά άμεση εκπομπή της ΕΡΤ με όλους τους εργαζόμενους και χωρίς ενημερωτικό περιεχόμενο. Το περιεχόμενο θα είναι μόνο ψυχαγωγικό περιεχόμενο ή περιεχόμενο από το αρχείο της ΕΡΤ. Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης προτείνει στο ενδιάμεσο να κατατεθεί πρόταση νόμου στη Βουλή για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ με προσωπικό που θα είναι πάνω κάτω στα επίπεδα που προτείνει η κυβέρνηση (1.000-1.200 εργαζόμενους).

Το μεγάλο «αγκάθι» σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, είναι πως πρέπει να ακυρωθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για την ΕΡΤ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top