Σε εξέλιξη η σύσκεψη: Σκληρό πόκερ για την ΕΡΤ – Τα 3 σενάρια για να αποφύγουμε πρόωρες

«Θα είναι μακρά νύχτα» λένε κυβερνητικά στελέχη - Μήνυμα Παπούλια: Βρείτε τα!

Σε εξέλιξη η σύσκεψη: Σκληρό πόκερ για την ΕΡΤ – Τα 3 σενάρια για να αποφύγουμε πρόωρες

Πρώτη ανάρτηση: 19/6/2013 - 17.55

Φωτιά έχει πάρει το πολιτικό παρασκήνιο καθώς όπως φαίνεται η σημερινή σύσκεψη των αρχηγών είναι το σημείο μηδέν για τη συγκυβέρνηση καθώς μια ασυμφωνία θα οδηγήσει στην απόφαση για πρόωρες εκλογές, μια εξέλιξη που κανείς δε θέλει αλλά κανείς δεν αποκλείει!

Η σύσκεψη βρίσκεται αυτή σε εξέλιξη. Ξεκίνησε λίγο μετά τις 18.00, με τον Φώτη Κουβέλη να προσέρχεται πρώτος και να ακολουθεί ο Ευάγγελος Βε��ιζέλος. Στις 18.46 το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Σε μήνυμά του από το Βελιγράδι, πάντως, ο Κάρολος Παπούλιας κάλεσε τους τρεις αρχηγούς να τα βρουν για να μην υποχρεωθεί η χώρα σε βήματα προς τα πίσω.

Τα τρία σενάρια για να αποφύγουμε πρόωρες εκλογές

Οι επαφές μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων ήταν από το πρωί συνεχείς και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μια μακρά βραδιά με άγνωστη κατάληξη αφού όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, τα σενάρια που θα πέσουν στο τραπέζι στη συνάντηση των τριών αρχηγών είναι τρία:

Α) να επαναπροσληφθούν με δίμηνες συμβάσεις όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και να ξεκινήσει η εκπομπή του σήματος αλλά ως ΝΕΡΙΤ. Το σενάριο αυτό συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή τις περισσότερες πιθανότητες.

Β) Να εκπέμψει η δημόσια τηλεόραση αλλά με μειωμένο κατά 50% προσωπικό. Οι απολύσεις θα αφορούν όσους ήταν στα μουσικά σύνολα, στο περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση» και όσους είχαν προσληφθεί τον τελευταίο χρόνο.

Γ) Με νόμο που θα κατατεθεί στη Βουλή, να απολυθούν 384 εργαζόμενοι για τους οποίους εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις και να καταργηθούν όλες οι συμβάσεις που έχουν γίνει μετά τις 17 Ιουνίου του 2012.

Από το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, διαμηνύουν πως ένα είναι σίγουρο: ότι η ΕΡΤ έχει κλείσει και αυτό δεν αναστέλλεται, κάτι που επιβεβαιώνει και η προσωρινή διαταγή του ΣτΕ.

Βενιζέλος και Κουβέλης, από την πλευρά τους, ξεκαθαρίζουν ότι η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ πρέπει να προχωρήσει και θα προχωρήσει αλλά δεν πρόκειται να βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ των εταίρων αν δεν εκπέμψει σήμα η δημόσια τηλεόραση.

«Η αδιαλλαξία δεν είναι δική μας, ό,τι προτείναμε απορρίφθηκε. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να θέλουν να τραβήξουν το σωληνάκι τώρα που έχουν αρχίσει να έρχονται επιτυχίες» σχολιάζουν στελέχη της κυβέρνησης, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι το χάσμα παραμένει μεγάλο μεταξύ των δύο πλευρών και πως όλα είναι ανοικτά για τη σημερινή συνάντηση…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top