Τσιρώνης: Κέρδισα όλες τις αγωγές τις οποίες έκανε εις βάρος μου ο Ανδρέας Βγενόπουλος

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε στην Επιτροπή της Κυπριακής Βουλής

Στην Επιτροπή της κυπριακής Βουλής που ερευνά τη μεγάλη υπόθεση της κρίσης έστειλε ο Δημήτρης Τσιρώνης τις 3 δικαστικές αποφάσεις για τις αγωγές που είχε καταθέσει εναντίον του ο Ανδρέας Βγενόπουλος και οι οποίες τον δικαιώνουν.

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Επιτροπής για το Βατοπέδι κατέθεσε μάλιστα υπομνήματα για όσα γνωρίζει για το τι οδήγησε στην οικονομική κρίση της Κύπρου.

Συγκεκριμένα αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

"Κατέθεσα χθες ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία εξετάζει και διερευνά ‘’τη λειτουργία των θεσμών του χρηματοπιστωτικού συστήματος’’ της Κύπρου και προφανώς των αιτίων που οδήγησαν στην κατάρρευσή του, που ως γνωστόν είχε ως αποτέλεσμα να συμπαρασύρει στην κατάρρευση ολόκληρη την κυπριακή οικονομία και να προκαλέσει τεράστια κρίση στη κοινωνία και τη χώρα.

Με βαριά τη συναίσθηση του χρέους και του καθήκοντος που είχα να συμβάλω στην αποκάλυψη της αλήθειας και στην απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους της κυπριακής κρίσης, αποδέχθηκα με τιμή να καταθέσω ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών του κυπριακού κοινοβουλίου, όσα αφορούσαν το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου και είχαν περιέλθει σε γνώση της Εξεταστικής Επιτροπής και της Προανακριτικής Επιτροπής του 2010 για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου της Βουλής των Ελλήνων, των οποίων υπήρξα μέλος και Πρόεδρος αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μεγάλο μέρος της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας στην Επιτροπή Θεσμών παρακολούθησε και Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου κ. Γιαννάκης Ομήρου, λόγω της σπουδαιότητας που αποδίδει η πολιτική ηγεσία της χώρας στη διερεύνηση των αιτίων που οδήγησαν στην κρίση.

Στην Επιτροπή Θεσμών κατέθεσα συνοπτικό Υπόμνημά μου και τα αποσπάσματα των δύο Πορισμάτων των παραπάνω Επιτροπών της ελληνικής βουλής, που αφορούσαν στην υπό διερεύνηση ��πόθεση.

Επιπλέον κατέθεσα Υπόμνημά μου με το ίδιο περιεχόμενο π��ος την τριμελή Ερευνητική Επιτροπή δικαστών της Κύπρου, στην οποία έχει ανατεθεί ‘’η διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την ευθύνη ή ευθύνες για την κατάσταση στην οποία περιήλθε το τραπεζικό σύστημα και γενικά η οικονομία της Κυπριακής Δημοκρατίας’’, προκειμένου να διαβιβαστεί αρμοδίως από την κυπριακή βουλή.

Παράλληλα μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Θεσμών, απέστειλα σήμερα στην κυπριακή βουλή τις τρεις (3) δικαστικές αποφάσεις που με δικαιώνουν πανηγυρικά και μου αποδίδουν δικαστική δαπάνη σημαντικού ύψους, τις οποίες μου είχαν υποβάλει η MARFIN EGNATIA BANK, η MARFIN INVESTMENT GROUP (MIG) και ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα για τη διερευνώμενη πλέον υπόθεση και από την κυπριακή βουλή και την κυπριακή δικαιοσύνη, έχουν υποβληθεί εναντίον μου συνολικά τρεις (3) αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση από:

α) MARFIN EGNATIA BANK, β) MARFIN INVESTMENT GROUP (MIG) και Ανδρέα Βγενόπουλο και γ) Ανδρέα Βγενόπουλο και MARFIN INVESTMENT GROUP (MIG) οι οποίες απορρίφθηκαν όλες ως αβάσιμες από τη Δικαιοσύνη, με τις Δικαστικές Αποφάσεις 2533/2012, 3163/2012 και 5407/2012 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αντίστοιχα.

Τα παραπάνω αποτελούν και απάντηση σε διάφορες ανεύθυνες ανακοινώσεις και δημοσιεύματα που επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν την κυπριακή και την ελληνική κοινή γνώμη σχετικά με το τεράστιο αυτό ζήτημα που οδήγησε σε μια νέα τραγωδία την Κύπρο και τον αδελφό κυπριακό λαό".

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top