Με φυλάκιση 2 ετών κινδυνεύουν οι Χρυσαυγίτες γιατί παραποίησαν την ελληνική σημαία

Στον εισαγγελέα όλο το προανακριτικό υλικό

Με φυλάκιση 2 ετών κινδυνεύουν οι Χρυσαυγίτες γιατί παραποίησαν την ελληνική σημαία

​Νέα μπλεξίματα θα έχει η Χρυσή Αυγή για την κίνηση της να «αλλάξει» την ελληνική σημαία! Η ΕΛ.ΑΣ έστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε για σημαία του Ελληνικού Κράτους με παραποιημένο το εθνικό σύμβολο, η οποία αναρτήθηκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής επί της Λεωφ. Μεσογείων.

xrisi-avgi.jpggreek-flag.jpg

Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Ψαριανού, με την οποία απευθύνθηκε σε δύο υπουργεία, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και ζητούσε να ενημερωθεί σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για την αποκατάσταση του Εθνικού Συμβόλου, δεδομένου ότι πρόκειται για επίσημα γραφεία ενός κόμματος που εκπροσωπείται στη Βουλή.

Στον κ. Ψαριανό έχει απαντήσει εγγράφως και ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, επισημαίνοντας ότι «όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του Κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 2 ετών».

Ωστόσο, ο κ. Ρουπακιώτης υπενθυμίζει ότι βάσει Συντάγματος κατοχυρώνεται η αρχή της διάκρισης των εξουσιών και συνεπώς ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν παρεμβαίνει στο έργο απονομής της δικαιοσύνης, πετώντας έτσι το μπαλάκι στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top