Γράφουν σενάρια για τη νέα ΕΡΤ - Λέτε να δούμε το “εργάκι” των εκλογών;

Όλο το παρασκήνιο λίγο πριν την κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

​Σε τεντωμένο σχοινί εξακολουθεί να βαδίζει η τρικομματική κυβέρνηση σχετικά με το θέμα της ΕΡΤ. Όπως φαίνεται, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη, παρά την απόφαση του ΣτΕ για επαναλειτουργία της ραδιοτηλεόρασης, καθώς οι κκ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα ��υναντηθούν και πάλι το απόγευμα της Τετάρτης στις 18:00, προκειμένου να προσπαθήσουν να βρουν συμβιβαστική λύση για το επίμαχο ζήτημα.

Ωστόσο οι αποστάσεις μεταξύ τους είναι εμφανείς και όλα τα σενάρια - ακόμη και αυτό των εκλογών - εξακολουθούν να παίζουν! ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ διαμηνύουν ότι η κυβέρνηση ερμηνεύει λανθασμένα την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου και πως τίποτε δεν άλλαξε, ότι εμμένουν στη θέση τους για άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ, πετώντας εκ νέου το μπαλάκι των πρόωρων εκλογών στο Μαξίμου και τη ΝΔ.

Απ' την πλευρά του το Μαξίμου ξεκαθαρίζει ότι ήταν να κάνει το έκανε και πως τώρα είναι σειρά του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να προσεγγίσουν τη ΝΔ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μαξίμου προετο��μάζει το σχέδιο της μεταβατικής ΕΡΤ με προσωρινή διοικούσα επιτροπή και με ελάχιστους εργαζομένους με στόχο την εκπομπή προγράμματος το οποίο υποχρεωτικά θα πρέπει να είναι και ενημερωτικό και ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό, βάσει νόμου.

Τα σενάρια της επόμενης μέρας....

Τα σενάρια πάντως που βρίσκονται στο τραπέζι είναι πολλά, δύο όμως από ότι φαίνεται είναι τα βασικά! Το πρώτο λέει ότι ο μεταβατικός φορέας θα λειτουργήσει απ' τη Βουλή καθώς οι εγκαταστάσεις της ΕΡΤ τελούν υπό την κατάληψη των πρώην εργαζόμενων. Για να είναι δυνατό να εκπέμπει το πρόγραμμα που προβλέπει ο νόμος θα πρέπει να εργάζονται στον φορέα αυτόν περί τα 400 άτομα τα οποία και θα υπογράψουν σχετικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου (δίμηνες) και έργου.

Το δεύτερο σενάριο λέει ότι για να μην υπάρξουν νέες αναταράξεις τουλάχιστον στο επίπεδο εγκαταστάσεων και του προσωπικού να προσληφθούν στον νέο φορέα και για δύο μήνες (και πάλι δίμηνες συμβάσεις) οι εργαζόμενοι στο σύνολό τους και στο πλαίσιο του νέου φορέα να ξεκινήσουν οι εκπομπές από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ. Από το νέο σχήμα θα εξαιρούνται οι εργαζόμενοι στη “Ραδιοτηλεόραση” και στα μουσικά σύνολα, όπως προβλέπει και η απόφαση του ΣτΕ!

Όποιο σενάριο πάντως και να επικρατήσει οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θεωρούνται ήδη απολυμένοι, αφού οι νέες συμβάσεις δεν σημαίνουν σε καμία περίπτωση νέα πρόσληψη

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το νέο σχήμα θα υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών (θα δημιουργηθεί αρμόδια διεύθυνση) και θα λειτουργεί με προσωρινή διοικούσα επιτροπή στην οποία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αν επιθυμούν, θα τοποθετήσουν δικά τους στελέχη. Σε αυτό το σημείο μάλιστα το Μαξίμου τονίζει πως αν το επιθυμούν οι δύο εταίροι, μπορεί να οριστεί από τώρα ο αρμόδιος υφυπουργός -που μπορεί να προέρχεται από ένα από τα δύο κόμματα- ο οποίος θα εποπτεύει τόσο το μεταβατικό σχήμα όσο και τη ΝΕΡΙΤ.

Ένα είναι σίγουρο, πως ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, παρά τις όποιες ενστάσεις για τη νέα ΕΡΤ, επιθυμούν να βρεθεί η χρυσή τομή με το Μαξίμου και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές .

Βίντεο mega

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top