Ερώτηση Πολύδωρα για την αναλγησία σε βάρος Γαβαλά από το ελληνικό Δημόσιο

Αναρωτιέται γιατί δεν γίνεται συμψηφισμός με το ακίνητo στην Κάντζα

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Β’ Αθηνών της ΝΔ Βύρων Πολύδωρας, σχετικά με το ζήτημα της παραμονής του γνωστού επιχειρηματία στον κλάδο της μόδας Λάκη Γαβαλά στην φυλακή, για χρέη προς το Δημόσιο, παρότι ο ίδιος έχει προσφερθεί να παραχωρήσει το ακίνητο της εταιρείας του στην Κάντζα , το οποίο έχει αξία διπλάσια του χρέους, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες για τη μεταβίβασή του!

Στην ερώτησή του συγκεκριμένα προς τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο κ. Πολύδωρας αναφέρει σχετικά με την αποπληρωμή χρεών και την αποφυλάκιση του κ. Λάκη Γαβαλά:

«Παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα να εκτυλίσσεται μια ιλαροτραγωδία με την υπόθεση αποπληρωμής των χρεών του κ. Λάκη Γαβαλά και το θέμα της αποφυλακίσεώς του. Ως γνωστόν, ο επιχειρηματίας συνελήφθη και προφυλακίστηκε (κρατήθηκε προσωρινά) για χρέη 17 εκ. ευρώ προς το Δημόσιο. Προσφάτως, ο ίδιος πρότεινε ως συμβιβαστική λύση να μεταβιβάσει στο Ελληνικό Δημόσιο το κτίριο που ανήκει στην εταιρεία του στην Κάντζα, καθώς και η Περιφέρεια Αττικής εξεδήλωσε ενδιαφέρον για μεταστέγαση των υπηρεσιών της εκεί. Παρόλο που το εν λόγω κτίριο έχει αξία διπλάσια του χρέους, ακόμη δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την μεταβίβασή του και την συνακόλουθη δίκη και αποφυλάκιση του κ. Γαβαλά, εφόσον θα έχει εξοφλήσει πλέον τις οφειλές του.

Δεν γνωρίζω προσωπικά τον κ. Γαβαλά, ούτε τους δικηγόρους του, ούτε έχω οιανδήποτε ανάμειξη στην υπόθεσή του. Βλέπω όμως την αδικία. Και εξοργίζομαι, όπως και πολλοί συμπολίτες μου που απευθύνονται σε μένα για να παρέμβω, γιατί η περίπτωση Λ. Γαβαλά τους συγκλονίζει. Όμως στα λίγα νομικά που εγώ γνωρίζω δεν βρίσκω καμμία διάταξη που να αναφέρει τη βάναυση περιφραστικά ή ευθέως πρόνοια ότι «θα πεθάνεις στη φυλακή και θα γίνει και κατάσχεση ολόκληρης της περιουσίας σου, σωρευτικά». Είναι νομικά παράδοξο να λειτουργεί το Δημόσιο τόσο τιμωρητικά, εξοντωτικά και αντίθετα προς το συμφέρον του!

Τόση αναλγησία προς έναν άνθρωπο που έχει αναμφισβήτητα προσφέρει στην Ελληνική οικονομία (μόδα, τουρισμό)!

Κατόπιν όλων αυτών.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1) Υπάρχει τέτοια διάταξη στους νόμους (φορολογικούς, ποινικούς, αστικούς); Εάν υπάρχει, θα ήθελα να το γνωρίζω, για να διδαχθώ κι εγώ.

2) Γιατί ενώ ο κ. Γαβαλάς προσφέρεται να εξοφλήσει το χρέος του προς το Δημόσιο, δεν προχωρούν τάχιστα οι ενέργειες ώστε και το Ελληνικό Κράτος να ωφεληθεί και ο ίδιος να δικαστεί και αποφυλακιστεί;

3) Δεν είναι αδικαιολόγητα μακρύς ο χρόνος της προφυλάκισής του;

Πότε επί τέλους θα δικασθεί για να δοθεί ένα τέλος στο μαρτύριό του;».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top