Αυστηρό μήνυμα Παπούλια σε Σκόπια: Επιμένετε σε «μακεδονισμό»; Ξεχάστε ΕΕ και ΝΑΤΟ!

«Η Ελλάδα έχει διανύσει το δικό της τμήμα του δρόμου. Δεν συνεχίζει άλλο»

Αυστηρό μήνυμα στα Σκόπια έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Πολίτικα».

«Όσο τα Σκόπια επιμένουν στο ιδεολόγημα του ''μακεδονισμού'', οι ''πόρτες'' του ΝΑΤΟ θα παραμένουν κλειστές γι' αυτούς και η ευρωπαϊκή τους ολοκλήρωση ''παγωμένη''» καθάρισε ο κ. Παπούλιας, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει διανύσει το δικό της τμήμα του δρόμου και δεν προτίθεται να συνεχίσει: «Η Ελλάδα διένυσε το δικό της τμήμα του δρόμου. Αναμένουμε από την ΠΓΔΜ να παραιτηθεί από τη συνεχιζόμενη αδιαλλαξία και να διανύσει το τμήμα εκείνο που της ανήκει για να βρεθεί οριστική λύση».

Όπως διευκρίνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη σερβική εφημερίδα για το όνομα των Σκοπίων, «δεν θα είναι μόνο για διεθνή ή μερική χρήση, αλλά θα πρέπει να είναι ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση».

Τέλος, ο Κάρολος Παπούλιας σημείωσε ότι η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων και ειδικότερα για τη Σερβία εκτίμησε ότι μπορεί να περιμένει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων στα τέλη Ιουνίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top