ΚΚΕ: Χιλιάδες εργαζόμενοι της ΕΡΤ πε��ιούνται στο δρόμο

Σήμερα στην Ολομέλεια η τροπολογία για την ΕΡΤ

«Η χθεσινή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών επιβεβαιώνει την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι οι ελιγμοί, μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης, δεν αφορούν την ουσία της πολιτικής για το κλείσιμο της ΕΡΤ, των άλλων οργανισμών του δημοσίου και τη δρομολόγηση χιλιάδων απολύσεων. Αφορούν τον τρόπο υλοποίησης αυτής της πολιτικής, τον επιμερισμό της πολιτικής ευθύνης, καθώς επίσης και τα μεταξύ τους παζάρια για το ρόλο του κάθε κόμματος στην αστική διακυβέρνηση και τη διαδικασία αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού» αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το ΚΚΕ για τη χθεσινή σύσκεψη των αρχηγών και την απόφαση του ΣτΕ.

Ο Περισσός εκτιμά ότι η κυβέρνηση προχωρά σε διάλυση της ΕΡΤ με τη σφραγίδα του ΣτΕ και πως «χιλιάδες εργαζόμενοι της ΕΡΤ πετιούνται στο δρόμο και η περιουσία της παραδίδεται στο μεγάλο κεφάλαιο».

«Ο λαός δεν έχει περιθώριο να πέσει στην παγίδα των παλιών και νέων σωτήρων, των μεταμφιέσεων του πολιτικού συστήματος που οδηγούν το λαό σε νέα αδιέξοδα» καταλήγει το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι είναι ανάγκη να γίνει δεκτή σήμερα στη Βουλή η τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Σήμερα στην Ολομέλεια η τροπολογία για την ΕΡΤ

Σήμερα συζητείται, εξάλλου, στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που οδήγησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Η τροπολογία έχει ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπ��υργείου Υγείας για το «Ερρίκος Ντυνάν», ενώ τη στήριξή του σε αυτή είχε εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε περίπτωση που η τροπολογία υπερψηφιστεί, τότε ακυρώνεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και παύει να ισχύει η κατάργηση της ΕΡΤ και η απόλυση των εργαζομένων της, τα οποία δέχεται στην απόφαση του και το ΣτΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top