Μήνυμα Παπούλια προς την ΠΓΔΜ: Αναμένουμε να παραιτηθείτε από τη συνεχιζόμενη αδιαλλαξία

Διημερή επίσκεψη στη Σερβία

Μήνυμα Παπούλια προς την ΠΓΔΜ:  Αναμένουμε να παραιτηθείτε από τη συνεχιζόμενη αδιαλλαξία

​«Όσο τα Σκόπια επιμένουν στο ιδεολόγημα του ''μακεδονισμού'', οι ''πόρτες'' του ΝΑΤΟ θα παραμένουν κλειστές γι' αυτούς και η ευρωπαϊκή τους ολοκλήρωση ''παγωμένη''», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από τη Σερβία, όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη!

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πολίτικα» του Βελιγραδίου, ο κ. Παπούλιας, αναφέρθηκε στο ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ, τονίζοντας πως «η ελληνική πλευρά έκανε σημαντικά βήματα για να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ».

«Σύμφωνα με διακήρυξη του Συμβουλίου Ασφαλείας, το όνομα αυτό δεν θα είναι μόνο για διεθνή ή μερική χρήση, αλλά θα πρέπει να είναι ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση», επισημαίνει και τονίζει:«Η Ελλάδα διένυσε το δικό της τμήμα του δρόμου. Αναμένουμε από την ΠΓΔΜ να παραιτηθεί από τη συνεχιζόμενη αδιαλλαξία και να διανύσει το τμήμα εκείνο που της ανήκει για να βρεθεί οριστική λύση».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε πως «η Ελλάδα θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων», ενώ ειδικά για τη Σερβία αναφέρει πως «έχει δικαίωμα να αναμένει ημερομηνί�� έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων στα τέλη Ιουνίου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top