Από την ΕΡΤ βγάζουν τις μπάρες, δεν τους κάνουν άλλες χάρες!!!

Δείτε πως και με ποιους ανοίγει η ραδιοτηλεόραση σύμφωνα με το ΣτΕ

Από την ΕΡΤ  βγάζουν τις μπάρες, δεν τους κάνουν άλλες χάρες!!!

​Η απόφαση του προέδρου του ΣτΕ, Κ. Μενουδάκου για άμεση ενεργοποίηση των συχνοτήτων, μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και επαναλειτουργία των διαδικτυακών ιστότοπων της EPT A.E. έδωσε προσωρινά το "φιλί της ζωής" στη ραδιοτηλεόραση, εξαφανίζοντας το μαύρο από τις οθόνες μας.

Ωστόσο, όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, το ΣτΕ πετά το "μπαλάκι" ,για το πώς θα συνεχίσει τις μεταδόσεις της η ΕΡΤ μέσα από ένα νέο διοικητικό σχήμα δημοσίου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, στην κυβέρνηση.

Με απλά λόγια, οι συναρμόδιοι υπουργοί και ο νέος διαχειριστής, που θα οριστεί άμεσα, καλούνται να κρίνουν το πώς θα λειτουργήσει στο μεταβατικό αυτό στάδιο η δημόσια ραδιοτηλεόραση και με πόσους εργαζόμενους, μέχρι να ψηφιστεί ο νόμος για τη σύσταση και τη λειτουργία ενός νέου φορέα.

Ο διαχειριστής μπορεί κατά την κρίση του και τις ανάγκες, που θα υπάρξουν, να διατηρήσει το υπάρχον προσωπικό ή να το απολύσει όλο, ή εν μέρει.

Επίσης, πρέπει να συσταθεί δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας (και όχι ιδιωτική εταιρία), που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όπως προβλέπει η από 11.6.2013 κοινή υπουργική απόφαση.

Έτσι, από σήμερα το πρωί, το σήμα πρέπει να επιστρέψει στα κανάλια, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο και οι εργαζόμενοι (εκτός από τα μουσικά σύνολα, τις συμφωνικές ορχήστρες και τους εργαζόμενους του εβδομαδιαίου περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση» που δεν περιλαμβάνονται στην προσωρινή διαταγή του κ.Μενουδάκου) μπορούν να επιστρέψουν κανονικά στις δουλειές τους, χωρίς όμως να είναι εξασφαλισμένοι για το επαγγελματικό τους μέλλον! Το αν θα εξακολουθήσουν να εργάζονται στη νέα ραδιοτηλεόραση ή όχι θα το κρίνει η κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα οι αρμόδιοι υπουργοί και ο διαχειριστής που προαναφέραμε

Ειδικότερα, η απόφαση του κ. Μενουδάκου αναφέρει ότι διατάσσει την αναστολή εκτέλεσης της από 11.6.2013 κοινής υπουργικής απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος της με το οποίο προβλέπεται:

α. ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ και

β. ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ παραμένουν ανενεργές.

Ακόμη, διατάσσει τη λήψη από τον υπουργό Οικονομικών, Ι. Στουρνάρα, και τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, Σ. Κεδίκογλου, των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το χρονικό διάστημα έως τη σύσταση και λειτουργία νέου φορέα, που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όπως προβλέπει η επίμαχη από 11.6.2013 κοινή υπουργική απόφαση.

βίντεο star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top