ΝΥ Times: «Πάγωμα» των δανείων εάν αποφασιστούν πρόωρες εκλογές

«Υπό τεράστια πίεση οι Έλληνες ηγέτες για να πετύχουν συμβιβασμό»

Στο επίκεντρο των New York Times βρίσκεται η σημερινή συνάντηση των αρχηγών.

Σε άρθρο με τίτλο «Οι Έλληνες ηγέτες συναντώνται σε μια προσπάθεια να σώσουν την κυβέρνηση», η αμερικανική εφημερίδα τονίζει πως «οι ηγέτες του ολοένα και πιο εύθραυστου κυβερνητικού συνασπισμού συναντώνται τη Δευτέρα για να σφραγίσουν το ρήγμα που προήλθε από το κλείσιμο της ΕΡΤ και που θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, εάν δεν επιτευχθεί συμβιβαστική λύση».

Σύμφωνα με τους NY Times, οι πρόωρες εκλογές θα εκτροχιάσουν τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και σχεδόν σίγουρα θα οδηγήσουν σε «πάγωμα» των δανείων διάσωσης από το εξωτερικό. «Με τόσο μεγάλο διακύβευμα, οι Έλληνες ηγέτες βρίσκονται υπό τεράστια πίεση να πετύχουν συμβιβασμό» σχολιάζουν οι πολιτικοί αναλυτές

Το άρθρο κάνει ειδική αναφορά στη χθεσινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Ναύπλιο, όπου ο Έλληνα πρωθυπουργός δήλωσε πως το πραγματικό δίλημμα δεν είναι οι πρόωρες εκλογές αλλά το «ποιος θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων».

Οι NY Times, τέλος, αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει επίσης την αντίδραση των εργατικών σωματείων που εκπροσωπούν περίπου 650.000 δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι έμειναν σχετικά ανέπαφοι από τη κλιμακούμενη ύφεση, ενώ αυτή έπληξε σφοδρά τον ελληνικό ιδιωτικό τομέα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top